Elevii din Cinciş-Cerna, voluntari pentru o zi

Magdalena Şerban

Miercuri, elevii şcolii primare din satul Cinciş-Cerna, însoţiţi de dascălul lor, Ionel Ienăşescu, şi câţiva părinţi, au participat la o acţiune de voluntariat ce a implicat înfrumuseţarea parcului de joacă, de la intrarea în localitate.

Potrivit Larisei Ienăşescu, manager de proiecte în cadrul Compartimentului de Dezvoltare Locală, cea care le-a asigurat şcolarilor harnici mici bucurii, recompensându-i cu clătite şi suc natural, făcut acasă, demersul a avut un rol atât civic, cât şi educativ. Administraţia publică le-a pus la dispoziţie vopsea, pensule şi mănuşi, fiind vopsite toboganul, băncuţele şi gardul.
„La primărie sunt puţini muncitori, aşa că astfel de ajutor este de apreciat. Implicarea lor în viaţa comunităţii din care fac parte cred că este un mic pas în pregătirea ca viitori adulţi. În acest mod, deprind ce înseamnă spiritul de echipă, organizarea, dar şi responsabilităţile. Este frumos să ai ocazia ca zilnic să te joci într-un părculeţ, dar trebuie şi întreţinut, spaţiile de joacă fiind afectate de trecerea timpului, uzură etc. Îi felicit pe organizatori şi pe toţi cei care au pus umărul la materializarea iniţiativei. Le doresc succes în activitate, fie ea şcolară, extraşcolară ori administrativă şi sper ca exemplul să le fie urmat şi de alţii”, a spus Daniel Pupeză, primarul din Teliucu Inferior, comună de care aparţine şi satul Cinciş-Cerna.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.