Elevii din Băcia învaţă într-o şcoală ca la oraş

Sorina Popa

Pentru că aleşii locali ai comunei Băcia au votat un proiect de hotărâre, elevii şcolii de aici au în fiecare clasă, câte un laptop şi un videoproiector. Asta, susţine directoarea şcolii, Camelia Duşa, pentru creşterea atractivităţii cursurilor şi pentru ca dascălii să aibă posibilitatea să aplice metodele cele mai moderne de predare.
„Încercăm să aplicăm la unitatea noastră un program denumit «Şcoală după şcoală». Vrem să implementăm programul, pentru ca părinţilor să le fie mai uşor, deoarece elevii pot rămâne astfel, după cursuri, să participe la diferite activităţi. În acest fel, părinţii ar fi scutiţi să se ocupe de lecţiile copiilor, pentru că ei le-ar putea face în cadrul acestui program”, a spus directoarea Şcolii generale din comuna Băcia, Camelia Duşa. Unitatea de învăţământ din Băcia a realizat, dealtfel, cel de-al doilea număr al unei publicaţii, denumită „Gânduri de copil”, realizată exclusiv de elevii şcolii sub coordonarea dascălilor de aici. Este o publicaţie reuşită, care se adresează nu doar elevilor, ci într-o oarecare măsură, întregii comunităţii din Băcia. Pe de altă parte, elevii de aici participă, pe lângă cursuri, şi la multe activităţi extraşcolare, cum ar fi atelierele de pictură, dans popular şi cor.
Primarul comunei Băcia, Emil Rîşteiu, spune că este mulţumit de modul în care se desfăşoară lucrurile la şcoală, subliniind că va susţine activitatea educaţională, atât timp cât sunt profesionişti cei care conduc unitatea şcolară. „Îi încurajez pe specialişti. Şcoala din comuna noastră trebuie să se transforme într-una modernă şi atractivă, astfel ca părinţii să nu îşi mai trimită copiii la Simeria sau în alte oraşe. Există toate premisele ca şcoala noastră să fie competitivă, mai exact, să nu existe, din nici un punct de vedere, diferenţe între ea şi cele din oraş. Am încredere că se poate realiza acest lucru”, a declarat Emil Rîşteiu, edilul şef din Băcia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.