Actualitate

Elevii au optat pentru liceele cu profil umanist

02 sala-clasa-plan-sus

Nicolle Ebner

 Liceul care a înregistrat cele mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional “Decebal”, din Deva, secţiile bilingve (limba engleză), de ştiinţele naturii şi filologie. În topul celor mai bine cotate licee din judeţ este şi Colegiul Naţional „I. C. Brătianu”, din Haţeg, unde media ultimului admis a fost 8,88, iar prima medie 9,99.

Colegiul „I. C. Brătianu“, cele mai mari note din judeţ
La Secţia de ştiinţele naturii/bilingv a Colegiului Naţional “Decebal”, din Deva, au fost ocupate toate cele 28 de locuri, prima notă de intrare fiind 9,88, iar ultima 9,25. Şi la Secţia de filologie au fost ocupate toate cele 14 locuri la clasa bilingvă LEN, prima medie fiind de 9,87 iar ultima 9,23.
La Colegiul Naţional “I. C. Brătianu”, din Haţeg, au fost ocupate de elevi foarte buni toate cele 28 de locuri de matematică-informatică bilingv LEN, prima notă de admitere, de 9,99 fiind cea mai mare din judeţ, iar ultima 8,88. La polul opus sunt Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi”, din Petrila, unde notele de admitere au fost între 6,26 şi 4,24 şi Liceul Teoretic “Silviu Dragomir”, din Ilia (7,26 – 4,11).

Sute de locuri neocupate la liceele tehnice şi SAM-uri
Foarte puţini dintre absolvenţii claselor a VIII-a din Deva şi Hunedoara au optat pentru liceele cu profil tehnic (construcţii, instalaţii, lucrări publice), protecţia mediului sau mecanic, sau pentru şcolile de arte şi meserii (SAM). Din acest motiv, la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii “Ion Mincu” din Deva, din 56 de locuri s-au ocupat doar 10, la Grupul Şcolar Industrial “Horea”, din Deva, din 56 de locuri, 31 au rămas neocupate, iar la Colegiul Tehnic “Matei Corvin”, din Hunedoara, din 112 locuri în clasele cu profil mecanic s-au ocupat doar 60. Astfel, un număr de 580 de locuri, din totalul celor oferite, în majoritate, de liceele tehnice şi şcolile de arte şi meserii, au rămas neocupate, în condiţiile în care doar cinci elevi din judeţ au ratat repartizarea computerizată.

One thought on “Elevii au optat pentru liceele cu profil umanist

  • Nu cred ca ulima medie la Decebal la profil de stiinte ale naturi este 9.25

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura