Elevii au optat pentru liceele cu profil umanist

4 iulie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

02 sala-clasa-plan-sus

Nicolle Ebner

 Liceul care a înregistrat cele mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional “Decebal”, din Deva, secţiile bilingve (limba engleză), de ştiinţele naturii şi filologie. În topul celor mai bine cotate licee din judeţ este şi Colegiul Naţional „I. C. Brătianu”, din Haţeg, unde media ultimului admis a fost 8,88, iar prima medie 9,99.

Colegiul „I. C. Brătianu“, cele mai mari note din judeţ
La Secţia de ştiinţele naturii/bilingv a Colegiului Naţional “Decebal”, din Deva, au fost ocupate toate cele 28 de locuri, prima notă de intrare fiind 9,88, iar ultima 9,25. Şi la Secţia de filologie au fost ocupate toate cele 14 locuri la clasa bilingvă LEN, prima medie fiind de 9,87 iar ultima 9,23.
La Colegiul Naţional “I. C. Brătianu”, din Haţeg, au fost ocupate de elevi foarte buni toate cele 28 de locuri de matematică-informatică bilingv LEN, prima notă de admitere, de 9,99 fiind cea mai mare din judeţ, iar ultima 8,88. La polul opus sunt Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi”, din Petrila, unde notele de admitere au fost între 6,26 şi 4,24 şi Liceul Teoretic “Silviu Dragomir”, din Ilia (7,26 – 4,11).

Sute de locuri neocupate la liceele tehnice şi SAM-uri
Foarte puţini dintre absolvenţii claselor a VIII-a din Deva şi Hunedoara au optat pentru liceele cu profil tehnic (construcţii, instalaţii, lucrări publice), protecţia mediului sau mecanic, sau pentru şcolile de arte şi meserii (SAM). Din acest motiv, la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii “Ion Mincu” din Deva, din 56 de locuri s-au ocupat doar 10, la Grupul Şcolar Industrial “Horea”, din Deva, din 56 de locuri, 31 au rămas neocupate, iar la Colegiul Tehnic “Matei Corvin”, din Hunedoara, din 112 locuri în clasele cu profil mecanic s-au ocupat doar 60. Astfel, un număr de 580 de locuri, din totalul celor oferite, în majoritate, de liceele tehnice şi şcolile de arte şi meserii, au rămas neocupate, în condiţiile în care doar cinci elevi din judeţ au ratat repartizarea computerizată.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Adelina spune:

    Nu cred ca ulima medie la Decebal la profil de stiinte ale naturi este 9.25

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nasc şi în Petrila oameni…

Nu prea ştim ce se întâmplă în Valea Jiului. Oamenii de acolo ori au plecat spre alte zări ca să...

Bulina neagra

Cristian Cioflica, şeful Poliţiei Comunitare Deva Pentru lipsa de eficienţă a agenţilor săi, în cazul celor două staţii de autobuz,...

Bulina alba

Virgil Marin, directorul competiţiei off-road TAT Pentru că, pentru al optulea an consecutiv, organizează la noi în judeţ competiţia internaţională...

Închide