Elevele „cameraman” din Petroşani, sancţionate disciplinar

4 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Cele două eleve de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani, cercetate disciplinar pentru comportament necorespunzător la orele de clasă, au fost sancţionate. Elevele au transmis live pe Facebook, cu ajutorul telefonului mobil, discursul profesorului lor de istorie, în care le-a vorbit despre familia Iacob-Ridzi, fapt care a fost considerat neadecvat de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, motiv pentru care a dispus o anchetă. Şi profesorul de istorie este verificat de către Consiliul de Administraţie al colegiului la care predă, pentru conţinutul discursului său de la ora care avea ca temă „Statul şi politica”, în cazul lui nefiind încheiată ancheta.

Întreaga activitate va fi evaluată
„Consiliul profesoral al unităţii de învăţământ a decis sancţionarea celor două eleve prin mutare disciplinară la o altă clasă. Totodată, le-au fost scăzute notele la purtare la 6. Măsurile luate faţă de cele două eleve mi-au fost transmise în scris de către directorul şcolii. Cercetarea disciplinară a profesorului nu s-a încheiat. Comisia care se ocupă de acest caz are o misiune dificilă şi vrea să se asigure că va lua decizia corectă. În acest sens va fi evaluată întreaga activitate a profesorului pentru a se stabili dacă au existat sau nu incidente similare în trecut. Comisia de evaluare va aplica chestionare elevilor din clasele în care predă cadrul didactic”, a explicat prof. dr. Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului. De precizat este faptul că atunci când s-a petrecut incidentul, reprezentanţii IŞJ Hunedoara au arătat că folosirea telefoanelor mobile la orele de curs este interzisă prin Regulamentul şcolar, fiind considerată o încălcare a acestuia.
Reamintim cititorilor că, în urmă cu două săptămâni, profesorul de istorie de la colegiul din Petroşani, care are o vechime în muncă de peste 10 ani, le-a vorbit elevilor la ora de istorie despre situaţia juridică a fostului ministru Monica Iacob-Ridzi, aflată în penitenciar, unde execută o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Ora de clasă a fost transmisă de către cele două eleve live pe Facebook, cu ajutorul telefoanelor mobile. Dascălul le-a mai explicat învăţăceilor despre cum a furat fostul demnitar, deşi avea copil mic acasă, iar acum se plânge că micuţii cresc fără mamă. Şi originile celor doi soţi Iacob-Ridzi şi starea de sănătate a fostului ministru au fost subiecte dezbătute de către profesorul de istorie, aspecte care au fost considerate de conducerea IŞJ Hunedoara ca nepotrivite pentru a fi relatate la o oră de curs.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Garda Cetăţii, aniversare de un an

Primăria municipiului Deva în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate şi Garda Cetăţii îi invită pe hunedoreni, vineri, 7 aprilie...

Telecabina intră în revizie

Telecabina de pe Dealul Cetăţii nu va funcţiona timp de o zi şi jumătate, la începutul săptămânii viitoare. Echipamentul va...

Crucea de Flori se mută în Centrul Vechi

Tradiţionala Cruce de Flori din municipiul Hunedoara nu se va mai organiza ca în alţi ani în faţa Casei de...

Închide