Eleonora-Carmen Hărău :” Vino să votezi la Referendumul pentru familie!”

     Mă prezint la vot pentru că dezaprob boicotul oricărui scrutin, indiferent  la ce s-ar referi el și consider referendumul instrumentul democratic suprem. În plus,referendumul de azi oferă ocazia oricui să voteze conform conștiinței proprii și a relației între el și Dumnezeu.

      Eu votez DA la Referendumul pentru familie:

     -Pentru că deși acum, în România, nu se permite căsătoria homosexuală, prin prevederile cuprinse în legislația de profil, iar modificarea Constituției pare că nu aduce nicio modificare  legislativă, este adus totuși un plus prin “ridicarea” bărbatului și a femeii în legea fundamentală a statului nostru laic, într-o perioadă de ofensivă LGBT

     -Pentru că acest vot nu conduce la a-i pedepsi pe minoritarii sexuali. Mai mult decât atât: vom adopta în regim de urgență legea parteneriatului civil.

    -Pentru că nu se aduce nicio atingere drepturilor și statutului familiilor monoparentale.

   -Pentru că nu accept că a fi pro-european înseamnă că trebuie să fii mai puțin creștin, iar căsătoria dintre un bărbat și o femeie nu se negociază de către creștini!

    -Pentru că, deși PSD folosește mizerabil această împrejurare în scop electoral și dă semne că dorește măsuri autocratice extreme, consider că ele nu au nicio legătură cu referendumul pentru familie, iar folosirea acestei ocazii de a face opoziție la PSD este cel puțin nefericită.

    -Pentru că politicieni de dreapta au făcut martiriu în pușcăriile comuniste mărturisindu-și credința în Hristos, credință pe care nu înțeleg s-o reneg, nici s-o murdăresc eu, care, ca senator liberal, mă consider un umil urmaș al lor.

    -Pentru că teama de alte legi autocrate, care să îngrădească libertățile, impuse societății cum ar fi pedeapsa cu moartea, odată cu așa numita deschidere a cutiei Pandorei prin succesul referendumului, nu ar trebui să fie mai mare decât teama de a aluneca spre hedonism dezintegrator într-o lume în care tendințele entropice, nu cele de reglementare/normare morală sunt dominante. În baza acelorași argumente ca acelea invocate acum de oponenții referendumului, suntem dispuși să renunțăm, ca societate, peste decenii, la familia monogamă, legiferând adulterul? Căci părem setați genetic să fim poligami… Sau, și mai departe decât atât: suntem dispuși să devenim canibali? De ce n-ar putea hotărâ familia s-o bage la cazan pe bunica? Nu s-ar mai face risipă de proteină… Ne putem imagina așa ceva?! Eu zic să alungăm ca pe un coșmar speculațiile pe seama a ceea ce s-ar putea întâmpla cu pornire de la acest referendum. Căci nu este cazul ca dezaprobarea și teama în legătură cu direcția în care PSD îndreaptă România să ne întunece rațiunea.

     Cu toată prețuirea pentru cei care au altă părere, eu cred că a contrapune milenarei morale creștine orice alte percepte este o eroare, este cel mult o construcție intelectuală de tip sofism.

    Sunt de acord că această temă nu ar fi trebuit să apară în societate…Familia este definită dintru începuturi, cum s-o redefinești?! Totodată sintagma “ familie tradițională” este neinspirată. Ar fi fost mai potrivit să se invoce familia naturală, în sensul condiționării noastre biologice naturale. Dar tema a apărut, susținută se către Coaliția Pentru Familie, nu de către vreun partid politic! Să nu uităm că COF a apărut și ea ca reacție la ofensiva națională și europeană a LGBT…  Prin plebiscit și prezență la vot tema se poate tranșa, boicotul nu avantajează cauza nimănui!

      Ceea ce mi se pare acum foarte important, chiar mai important decât rezultatul referendumului este înțelepciunea ca fiecare să aibă toleranță pentru opiniile diferite de ale lui!

                                                       

     

       

One thought on “Eleonora-Carmen Hărău :” Vino să votezi la Referendumul pentru familie!”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.