Sport

Egalul de la Skopje în menține pe Mirel Rădoi la națională

Naţionala de fotbal a României a ter­mi­nat la egalitate, 0-0, partida cu selec­ţio­nata Macedoniei de Nord, disputată pe Arena Todor Proeski din Skopje, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Selecţionerul echipei noastre naţionale, Mirel Rădoi (foto), a afirmat, la finalul par­tidei că prima reprezentativă a României păs­trează şanse reale pentru locul doi în gru­pă şi că nu poate spune că este ne­fe­ricit că meciul s-a terminat la egalitate.

A pierdut mingile prea ușor
„Mergem în continuare cu şanse reale pentru locul doi. Cu punct sau puncte în Germania, tot va trebui să câştigăm cu Armenia acasă şi din punctul ăsta de vedere lucrurile pot fi mai clare. Nu pot să spun în momentul de faţă că sunt nefericit că am terminat la egalitate cu Macedonia de Nord. Mi-ar fi plăcut să jucăm mai bine, să fim mai curajoşi. E adevărat că terenul nu a fost extraordinar dar cei din Macedonia au avut mai multă iniţiativă decât noi”, a de­clarat Rădoi.
Tehnicianul a precizat că echipa a fost de multe ori precipitată şi că a pierdut foarte uşor mingi, acestea fiind momente pe care nu le poate controla.
„Nu fac un calcul să văd câte puncte luăm, mă gândeam să terminăm pe locul doi după această serie. Azi am întâlnit un adversar care nu avea nimic de pierdut, foarte agresiv, determinat, am avut foarte multe momente în care putem să fim mult mai relaxaţi, am pierdut multe mingi uşoare astăzi”, a adăugat Rădoi.
Selecţionerul Mirel Rădoi a spus că nu s-a gândit că ar putea pleca de la cârma naţio­nalei după criticile apărute în urma startului mai puţin fericit al preliminariilor pentru CM 2022: „Dacă aveam alte planuri, mă du­ceam după contractele pe care le-am avut pe masă. Îmi luam valiza, plângeam un pic în faţa dumneavoastră şi mă duceam, dar sunt aici”, a mai spus selecționerul român.
România se află acum pe locul al treilea după această remiză, la un singur punct de Armenia, care a remizat cu Liechtenstein (1-1), miercuri, la Erevan. În alt meci, Germania a dispus de Islanda cu 4-0, la Reykjavik.
Luna viitoare, România va juca alte două meciuri în preliminarii, pe 8 octombrie, la Hamburg, cu Germania, iar pe 11 octombrie, cu Armenia, pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.