Eduard Novak, locul 8 în proba de contratimp pe șosea

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak (foto), s-a clasat pe locul 8 în pro­ba de contratimp pe șosea, cate­go­ria C4 (categorie a gradului de han­di­cap), din cadrul Jocurilor Paralim­pice de la Tokyo.
Novak (45 ani) a fost cronometrat cu timpul de 50 minute,16 secunde 60/100 pe 32 de km, terminând la 4 minute 29 secunde 50/100 de câştigător, slovacul Patrik Kuril (45:47.10). Argintul a revenit unui alt slovac, Jozef Metelka, podiumul fiind completat de britanicul George Peasgood.
Eduard Novak a obținut, vinerea tre­cută, argintul în proba de urmărire pe dis­tanța de 4.000 metri, aceasta fiind cea de-a patra medalie cucerită de acesta de-a lungul timpului la Jocurile Paralim­pi­ce, după cele de aur și argint obținute în probele de urmărire, respectiv contra­timp la ediția din 2012 de Londra și ar­gintul câștigat la în cursa de urmărire, din 2008, de la Beijing.
În proba de contratimp pe şosea, categoria C2, Eduard Mihăiţă Moescu s-a clasat pe locul 13.Cei doi cicliști români vor mai lua startul, joi, în probele de fond.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.