Cine nu-l vrea pe Mircea Lucescu?

Am aflat, cu stupoare, că în şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local Hunedoara, proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare a cunoscutului şi apreciatului antrenor de fotbal Mircea Lucescu, n-a trecut la vot. Mai exact, proiectul de hotărâre, propus de fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu, astăzi consilier local hunedorean, n-a trecut, deoarece a avut doar nouă voturi „pentru“ şi nouă abţineri.
Înainte de a comenta această situaţie, pe care sussemnatul înclină s-o numească doar un accident, trebuie să amintesc, celor care au uitat şi celor care nu ştiu, ce a reprezentat Mircea Lucescu pentru Hunedoara, în cei câţiva ani cât a jucat fotbal şi a antrenat echipa Corvinul. Să reamintesc că niciodată până atunci şi de atunci încoace, fotbalul n-a mai adus atâtea satisfacţii locuitorilor municipiului de pe Cerna, dar şi celorlalţi cetăţeni, iubitori ai fotbalului, din judeţul Hunedoara. Să reamintesc că, în anii 80, sub bagheta lui Mircea Lucescu,  echipa de fotbal Corvinul a obţinut cele mai spectaculoase rezultate din istoria sa, ajungând să joace în competiţiile europene. Să reamintesc că sub bagheta lui Lucescu, talentaţii „mânji” ai Hunedoarei – Klein, Andone, Gabor, Petcu, Mateuţ, Rednic, Văetuş – au ajuns să joace în echipa naţională a României, iar de acolo, la multe cluburi mari din ţară şi (unii dintre ei) din Europa.
Vorbind doar de aceste lucruri făcute de Mircea Lucescu pentru fotbalul din Hunedoara şi ar fi suficient ca să-i acorzi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului. Dar, în luna august a acestui an, Mircea Lucescu, împreună cu Ioan Andone, au devenit membri fondatori, alături de Municipiul Hunedoara, ca persoană juridică, a noului club de fotbal FC Hunedoara. Club care a început de jos, din Liga a IV-a, dar vrea să devină în scurt timp continuatorul tradiţiilor fotbalistice din municipiul siderurgiştilor. Aşadar, aureolatul tehnician al lui Şahtior Doneţk n-a uitat de Hunedoara şi a venit să pună umărul la redresarea fotbalului din municipiu.
De aceea, mi se pare cât se poate de firească – şi, totodată, excelentă din punct de vedere al perspectivei fotbalistice hunedorene – iniţiativa de a-i acorda lui Mircea Lucescu titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului. Din păcate, o parte dintre aleşii locali ai Hunedoarei n-a crezut că apreciatul tehnician merită acest lucru. Spre deosebire de aleşii din Doneţk, care i-au acordat în unanimitate titlul de cetăţean de onoare al oraşului lor, jumătate dintre consilierii hunedoreni s-au abţinut de la vot. Suficient ca proiectul de hotărâre să nu treacă. Să credem, totuşi, că a fost doar un accident?

6 comentarii la „Cine nu-l vrea pe Mircea Lucescu?

 • 30 octombrie 2009 la 2:32
  Permalink

  penibil. nimic mai mult

 • 30 octombrie 2009 la 8:24
  Permalink

  Consilierii locali sunt niste dobitoci. Voteaza la comanda partidului si in functie de interesul personal. De ce nu publicati lista cu cei care au fost contra ori s/au abtinut, ca sa-i stim si noi?

 • 30 octombrie 2009 la 10:54
  Permalink

  MAFIA PN(a)L-ista (si) din orasul Hunedoara isi face de cap. Impreuna cu udmr-istii, care sunt contra la tot ce e pentru cetatenii hunedoreni si dau interes doar intereselor lor meschine si de imbuibare prin smen, au FOST IMBECILI ! PSD,PC si PDL au fost PENTRU. Hunedorenii trebuie sa tina minte acest GEST MARSAV al PNL si UDMR ! Mircea Lucescu e decorat si respectat de presedintele tarii, de imensa majoritate a romanilor, iar la Hunedoara, culmea!, nu ! SA FITI BLESTEMATI PNL SI UDMR !

 • 30 octombrie 2009 la 14:27
  Permalink

  Normal ca nu a fost ales cetatean de onoare! Pai daca eu nu am ONOARE el de ce sa aiba. SI apoi ideea i-a apartinut unui PC-ist! Firea-ti ai dracu’ cu PC/isti vostri!!!

 • 30 octombrie 2009 la 14:36
  Permalink

  ce dracu bai Lepadatu-le!Chiar nu ai ce scrie! Baga dracu’ chestii d’alea de le spui tu editoriale si in care de fapt, faci copypaste de pe agentiile de stiri! Pai tu de mandea Hada te ei! Vezi ca te tai de pe lista pupincuristilor care trec pe la caseriea Primariei! SI mi-ar parea rau ca esti expert!

 • 31 octombrie 2009 la 18:36
  Permalink

  Din pacate, habar nu aveti ce vorbiti! Iata cum s-au petrecut lucrurile: in vara, primarul a anuntat ca ii va conferi titlul de cetatean de onoare al orasului lui Mircea Lucescu, in luna decembrie. In sedinta din 29 otombrie, Mihai Leu a sarit el, repede, sa initieze un proiect de hotarare in acest sens, desi Lucescu a spus clar ca nu poate veni la Hunedoara decat in decembrie. Poate ca ar trebui sa amintim ca in aceeasi sedinta a Consiliului Local Hunedoara, tatal lui Mihai Leu a cerut sa fie reziliat contractul prin care primea bani pentru ca dadea mancarea saracilor din Hunedoara. Cerea rezilierea contractului pentru ca NU ii mai conveneau sumele primite. Poate ca e bine de stiut si asta!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.