2000

MESAGERUL HUNEDOREAN apare azi cu numărul 2000 pe frontispiciu. Sunt 2000 de numere ale cotidianului nostru care au fost, iată, de şapte ani şi şapte luni, puse la dispoziţia cititorilor din judeţul Hunedoara şi nu numai. Spunem “nu numai”, deoarece, odată cu apariţia ediţiei online a cotidianului nostru, suntem citiţi în întreaga ţară şi chiar în întreaga lume. Nu afirmăm că suntem citiţi în întreaga lume ca să ne facem un titlu de glorie din asta, ci fiindcă este adevărat, iar acest lucru poate fi verificat de oricine pe site-urile care monitorizează traficul online al publicaţiilor din România.
Mai mult ca sigur, majoritatea celor aflaţi în afara  graniţelor judeţului Hunedoara şi a celor aflaţi în afara graniţelor ţării, care citesc MESAGERUL HUNEDOREAN online, sunt persoane de loc din acest judeţ, sau care sunt legate, într-un fel sau altul, de judeţul nostru.
Dacă tot am ajuns astăzi la ediţia cu numărul 2000, poate s-ar cuveni să rememorăm câteva aspecte din viaţa cotidianului nostru – de fapt, nu este al nostru, ci al tuturor cititorilor MESAGERULUI HUNEDOREAN din judeţ şi de oriunde s-ar afla ei – despre cum am pornit la drum, cine sunt cei care au contribuit, în mai mare sau mai mică măsură, prin munca lor, la creşterea acestui ziar la nivelul actual de notorietate în rândul cititorilor.
Când am lansat MESAGERUL HUNEDOREAN, la începutul lui iunie 2006, au fost destul de mulţi sceptici, în ce priveşte viitorul său. Asta, pentru că piaţa media din judeţ era deja ocupată şi structurată pe categorii de cititori, hunedorenii având la dispoziţie mai multe cotidiene şi săptămânale bine consolidate. Ce ar putea să mai aducă în plus un nou ziar, cum ar mai putea el pătrunde printre celelalte, cum ar putea el să atragă cititorii din judeţ în aceste condiţii? Acestea erau întrebările scepticilor şi, trebuie să recunoaştem, chiar ale noastre. În ce priveşte concurenţa, aceasta era sigură că vom da ortul popii în cel mai scurt timp. S-au făcut pariuri, cât timp vom rezista. Mai întâi, ne-au proorocit că nu vom ajunge la ediţia cu nr. 50, apoi că nu vom apuca nr. 100. Dar, spre deziluzia lor, am trecut şi de ediţia cu nr. 100, şi de cea cu nr. 1000 şi,  iată, că am ajuns acum la cea cu nr. 2000. Între timp – nu suntem răi, dar acesta este adevărul! – au sucombat ziarele editate de cei care ne prevesteau un deces prematur. Asta-i viaţa!
De bună seamă, la atingerea  ediţiei nr. 2000, s-ar cuveni să facem şi un oarecare bilanţ al realizărilor celor care au trudit şi trudesc zi de zi pentru a oferi hunedorenilor şi, cum spuneam, nu numai lor, acest cotidian. Un ziar care oferă informaţii de ultimă oră, articole documentate, comentarii obiective şi echidistante din viaţa economico-socială, politică, culturală şi sportivă a judeţului. De altfel, putem spune că principala caracteristică a MESAGERULUI HUNEDOREAN, mai cu seamă în ultimii ani, este echidistanţa şi obiectivitatea produsului său editorial. Asta, pentru că nu suntem remorcaţi la nici o formaţiune politică, la nici o entitate economico-financiară. Ne descurcăm cu puterile noastre.
Deci, meritul pentru evoluţia ziarului este al tuturor celor care trudesc pentru ca el să apară în fiecare dimineaţă pe tarabele difuzorilor de presă şi la abonaţii noştri, începând cu jurnaliştii care formează departamentul editorial, continuând cu echipa de tehnoredactori, cu cei de la departamentele marketing-publicitate, financiar-contabil şi  distribuţie ziar. Şi să nu-i uităm şi pe prietenii noştri, tipografii de la “Unirea Pres” Alba Iulia, care de la început au fost alături de noi şi s-au străduit să ne asigure tipărirea ziarului la timp şi de calitate. Cu siguranţă, fără eforturile, seriozitatea şi responsabilitatea în muncă a tuturor celor pomeniţi mai sus, MESAGERUL HUNEDOREAN n-ar fi ajuns unde este astăzi.
Ce ar mai fi de spus? Prea multe nu. Traversăm şi noi, ca de altfel majoritatea agenţilor economici, instituţiilor publice şi a oamenilor din această ţară, o perioadă dificilă. Dar nu ne lăsăm. Facem tot ce depinde de noi să trecem peste ea. Şi suntem încrezători că vom reuşi să trecem peste toate greutăţile actualei perioade şi ne vom atinge în final obiectivul pe care ni l-am propus atunci când am purces la editarea acestui cotidian. Să facem din MESAGERUL HUNEDOREAN publicaţia de căpătâi a judeţului Hunedoara, în care să se regăsească toţi trăitorii din acest judeţ, cu bune şi cu rele. Aşa cum este şi viaţa noastră.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare