Politica si administratie

Edilul șef Florin Oancea: Rolul meu, ca primar, este să atrag cât mai multe fonduri pentru deveni

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto) ne-a dezvăluit ce planuri are pentru viitor, pentru deveni și cum își propune să atragă cât mai mulți turiști în oraș. Totul pentru ca viața devenilor să fie mai bună, susține edilul șef al reședinței de județ.

ReporterSigur vă faceți planuri pentru mulți ani înainte. De ce are nevoie municipiul Deva în următorii ani?
Florin Oancea – Municipiul Deva are nevoie de cât mai multe investiții. Fie că sunt publice, fie private. Rolul meu ca primar este să atrag cât mai multe fon­duri europene și guvernamentale, pen­tru a putea da o direcție și o perspectivă clară municipiului nostru pe termen mediu și lung.
Mă străduiesc să atrag cât mai multe fonduri. Sunt peste 180 de proiecte afla­te în diferite stadii, unele sunt în exe­cuție, altele în faza de demarare a lucră­rilor, iar altele sunt la licitații, în Deva.

ReporterCum propuneți să atragem mai mulți turiști în oraș?
Florin Oancea – Prin investiții, in­ves­tiții, investiții. O bună parte din fon­durile europene obținute de Pri­măria Deva sunt în zona de dezvoltare tu­ristică. De exemplu, incinta I a Cetății, proiect de aproape 5 milioane de euro, telecabina nouă, cu o capacitate dublă față de cea veche. De asemenea, am demarat pro­cedurile pentru Muzeul gimnasticii la Deva, Centru istoric, dar și alte investiții pe care le dezvoltăm, astfel încât Deva să devină mai atrac­tivă pentru turiști.

ReporterMunicipiul nostru a fost catalogat ca unul în care se investesc foarte mulți bani. A crescut și calitatea vieții devenilor?
Florin Oancea – Toate investițiile pu­blice, împreună cu cele private vor duce la creșterea constantă a calității vieții de­venilor. Mai avem mult de lucru, dar știm că direcția pe care a pornit mu­ni­cipiul Deva este una corectă. Mă voi strădui să păstrez această direcție în fie­care zi. Muncim pentru asta. E adevărat, rezultatele nu se văd de la o zi la alta. De aceea, rugămintea pe care o adresez de­venilor este să aibă încre­dere și răb­dare. (A. Năstase)