Edilul din Beriu are proiecte şi planuri de dezvoltare

Primarul din Beriu, Emil Bîc (foto), s-a gândit să nu-i scape cumva vreo posibilitate de a face rost de bani pentru investiţii locale. Nu de altceva, dar comuna pe care o are în grijă de câţiva ani buni nu prea stă acum pe roze la capitolul finanţe. Aşa că omul a încercat, şi se pare că nu degeaba, ca prin finanţări europene, să întreprindă cât mai multe lucruri.

Trei, şi bune

“Un prim program investiţional reprezintă înfiinţarea unui centru local de informare turistică, respectiv dezvoltarea şi marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural (în valoare de 200.000 de euro). Este finanţat prin Măsura 313 şi a fost declarat eligibil, încheindu-se deja contractul de finanţare. Totodată, a avut loc şi licitaţia pentru întocmirea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor. Un alt proiect european accesat este pentru achiziţionarea de maşini şi echipamente pentru lucrări de îngrijire şi conducere a arboretelor tinere, lucrări de degajări, curăţiri şi rărituri precomerciale. Valoarea lui cifrează 17.000 de euro şi a fost declarat eligibil, aşteptându-se acum raportul de selecţie. Iar pentru a ne încerca norocul şi prin Grupul de Acţiune Locală din care facem parte, am mai demarat un proiect în valoare de 3.650.400 euro. Acesta  a fost depus de către  Asociaţia Sargeţia (GAL 1), formată din mai multe comune, ONG-uri şi SRL-uri. Vestea bună este că a fost declarat eligibil, cu un punctaj de 90,440 puncte, iar momentan, aşteptăm raportul de selecţie”, a precizat primul om al comunităţii din Beriu.

Obiective turistice, cât cuprinde

Despre ceea ce ar putea atrage lumea spre locurile pe care Emil Bîc le păstoreşte, acesta are deja planul de atac bine pus la punct. “Tumuli-Beriu-Gorgane, Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, aşezarea fortificată Cucuiş-Sibişel, Castrul Roman-Orăştioara de Jos şi multe alte obiective ne onorează, pentru că zona noastră e încărcată de istorie şi tradiţii. Toate vor fi cuprinse în materiale promoţionale, în cadrul centrului de informare turistică, astfel încât să poată ghida vizitatorii. Nu ne lipsesc nici mănăstirile în zonă, gastronomia are şi ea locul ei, aşa că îi aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi să ne cunoască mai bine”, a mai spus primarul din Beriu. (M. Şerban)

One thought on “Edilul din Beriu are proiecte şi planuri de dezvoltare

  • 24 septembrie 2012 la 10:32
    Permalink

    omul asta a parazitat comuna ; nu a fact nimic si nici nu face ; profita de ceea ce au facut altii si fura ! oamenii il merita !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Candidaţii democrat-liberali, aproape de validare

Democrat-liberalii hunedoreni au validat, ieri, câteva dintre candidaturile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Mircia Muntean a primit NUP în dosarul fãcut de Sturza

Fostul edil şef al municipiului Deva, Mircia Muntean (foto), a primit decizia de neîncepere a urmăririi penale (NUP), într-un dosar...

Italianul care şi-a ucis tatăl rămâne în arest

Gianmarco Morelli (foto), italianul în vârstă de 24 de ani, care la sfârşitul lunii august şi-a ucis tatăl cu peste...

Închide