Ecologizare pe Valea Grădiştei

23 iunie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Mihaela Faur

Pe Valea Grădiştei, în ţinutul vechilor daci, cea mai vizitată zonă din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, micii ecologişti s-au adunat de cu zori, echipaţi şi pregătiţi de lupta împotriva gunoaielor lăsate în urmă de nepăsarea semenilor noştri. Înarmaţi cu saci, răbdare şi motivaţia de binefacerea adusă mediului înconjurător, lupta a fost câştigată în cele din urmă de perseverenţa elevilor, care au strâns puţin peste 200 kilograme de gunoaie.


La sfârşit, eroii noştri au fost cinstiţi cu numeroase daruri, aprecieri (diplome) şi cuvinte de laudă, de către reprezentanţii organizaţiilor implicate. Acesta este scenariul acţiunii desfăşurate cu ocazia Zilei Soarelui, de către Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina, alături de Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva, cu suportul Programului Impact al Fundaţiei Noi Orizonturi şi Romanian-American Foundation.
Prin această acţiune, „Ecologizarea Văii Grădişte”, s-a dorit să se tragă un semnal de alarmă asupra necesităţii menţinerii şi conservării resurselor naturale, asupra efectelor negative pe care deşeurile le pot avea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarii hunedoreni vor referendum pentru o idee

Consiliul Judeţean Hunedoara vrea să cheltuiască 200.000 de lei pentru organizarea unui referendum, prin care populaţia să se pronunţe asupra...

APA – UN DREPT ESENŢIAL AL OMULUI

Declaraţie politică a deputatului PDL Iosif Veniamin Blaga în Parlamentul României

Spitalul din Petroşani nu mai are tomograf

Computerul tomograf de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, vechi de 13 ani şi singurul din judeţ cu regim de funcţionare...

Închide