Ecologizare pe Valea Grădiştei

Mihaela Faur

Pe Valea Grădiştei, în ţinutul vechilor daci, cea mai vizitată zonă din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, micii ecologişti s-au adunat de cu zori, echipaţi şi pregătiţi de lupta împotriva gunoaielor lăsate în urmă de nepăsarea semenilor noştri. Înarmaţi cu saci, răbdare şi motivaţia de binefacerea adusă mediului înconjurător, lupta a fost câştigată în cele din urmă de perseverenţa elevilor, care au strâns puţin peste 200 kilograme de gunoaie.


La sfârşit, eroii noştri au fost cinstiţi cu numeroase daruri, aprecieri (diplome) şi cuvinte de laudă, de către reprezentanţii organizaţiilor implicate. Acesta este scenariul acţiunii desfăşurate cu ocazia Zilei Soarelui, de către Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina, alături de Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva, cu suportul Programului Impact al Fundaţiei Noi Orizonturi şi Romanian-American Foundation.
Prin această acţiune, „Ecologizarea Văii Grădişte”, s-a dorit să se tragă un semnal de alarmă asupra necesităţii menţinerii şi conservării resurselor naturale, asupra efectelor negative pe care deşeurile le pot avea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.