Echipe, egal de… nepregătite

16 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi FC Hundoara au remizat, scor 1-1, pe Stadionul Cetate, într-un meci cu puţin fotbal şi cu numeroase elemente ce semnalează că ambele formaţii mai au multe de pus la punct până la startul campionatului.

Echilibrul neputinţei
S-a jucat cu garda jos şi cu suficientă ambiţie, în ciuda căldurii, întrucât toţi jucătorii intraţi pe teren au încercat să-i convingă pe antrenori că merită un loc de titular sau măcar să fie păstraţi în lot. Din păcate, reuşitele tehnice individuale sau cele tactice colective s-au putut număra pe degetele unei mâini. FC Hunedoara a deschis scorul prin Păcurar, în minutul opt. Mureşul a egalat prin Sătmar (min. 32) care a şutat în vinclu din careu, după ce internaţionalul de juniori Alexandru Dan a recuperat o minge la marginea careului mare, profitând de o gafă a lui Costea. Repriza secundă a fost lipsită de goluri, iar meciul s-a încheiat cu un scor egal, 1-1, al neputinţei.

Un lot subţire, subţire, subţire
Reprimită în liga secundă, Mureşul Deva are neapărat nevoie de întăriri. Cu doar 16 jucători, din care 3-4 sunt juniori, e greu de crezut că devenii vor face faţă rigorilor, chiar dacă din ce în ce mai modeste ale eşalonului secund. Forţat de împrejurări, antrenorul Gică Barbu a avut curaj şi a promovat tineri în primul 11. Internaţionalii de juniori Alexandru Petresc şi Alexandru Dan au fost titulari cu FC Hunedoara şi s-au descurcat onorabil, dar ei sunt încă necopţi. Juniorul Pistol e şi el un câştig, dar dincolo de promisiunile tinerilor, lotul Mureşului e foarte subţire.

Sub presiunea timpului
La FC Hunedoara situaţia e ceva mai bună ca lot, cel puţin din punct de vedere numeric. Eusebiu Şuvagău, antrenorul grupării recent admise în Liga a III-a, a avut la dispoziţie, la meciul cu Mureşul, 23 de jucători: 17 nou-veniţi şi şase – Corobea, Doroi, Băeşu, Geacă, Sabou şi Boloş – din vechiul lot. Marea problemă a tehnicianului este identicarea celor mai valoroşi şi mai bine pregătiţi jucători, în condiţiile în care timpul rămas până la startul campionatului e scurt.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Solidaritate…? Între cine şi cine?

Frumos discurs al preşedintelui Traian Băsescu, rostit ieri, de Ziua Marinei! Pe bune, fără nici un fel de băşcălie! Frumoasă...

„Magneţii” fură tabla de pe conducte

Peste o sută de metri, din tabla zincată care izolează conductele de termoficare ale Devei, a dispărut, ca prin minune....

Călcată de autobuz

O femeie de 48 de ani, din municipiul Vulcan şi-a pierdut viaţa, după ce a fost călcată de un autobuz....

Închide