Sport

Echipe, egal de… nepregătite

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi FC Hundoara au remizat, scor 1-1, pe Stadionul Cetate, într-un meci cu puţin fotbal şi cu numeroase elemente ce semnalează că ambele formaţii mai au multe de pus la punct până la startul campionatului.

Echilibrul neputinţei
S-a jucat cu garda jos şi cu suficientă ambiţie, în ciuda căldurii, întrucât toţi jucătorii intraţi pe teren au încercat să-i convingă pe antrenori că merită un loc de titular sau măcar să fie păstraţi în lot. Din păcate, reuşitele tehnice individuale sau cele tactice colective s-au putut număra pe degetele unei mâini. FC Hunedoara a deschis scorul prin Păcurar, în minutul opt. Mureşul a egalat prin Sătmar (min. 32) care a şutat în vinclu din careu, după ce internaţionalul de juniori Alexandru Dan a recuperat o minge la marginea careului mare, profitând de o gafă a lui Costea. Repriza secundă a fost lipsită de goluri, iar meciul s-a încheiat cu un scor egal, 1-1, al neputinţei.

Un lot subţire, subţire, subţire
Reprimită în liga secundă, Mureşul Deva are neapărat nevoie de întăriri. Cu doar 16 jucători, din care 3-4 sunt juniori, e greu de crezut că devenii vor face faţă rigorilor, chiar dacă din ce în ce mai modeste ale eşalonului secund. Forţat de împrejurări, antrenorul Gică Barbu a avut curaj şi a promovat tineri în primul 11. Internaţionalii de juniori Alexandru Petresc şi Alexandru Dan au fost titulari cu FC Hunedoara şi s-au descurcat onorabil, dar ei sunt încă necopţi. Juniorul Pistol e şi el un câştig, dar dincolo de promisiunile tinerilor, lotul Mureşului e foarte subţire.

Sub presiunea timpului
La FC Hunedoara situaţia e ceva mai bună ca lot, cel puţin din punct de vedere numeric. Eusebiu Şuvagău, antrenorul grupării recent admise în Liga a III-a, a avut la dispoziţie, la meciul cu Mureşul, 23 de jucători: 17 nou-veniţi şi şase – Corobea, Doroi, Băeşu, Geacă, Sabou şi Boloş – din vechiul lot. Marea problemă a tehnicianului este identicarea celor mai valoroşi şi mai bine pregătiţi jucători, în condiţiile în care timpul rămas până la startul campionatului e scurt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura