Politica si administratie

Echipe de la Spaţii Verzi, la dispoziţia devenilor

Consiliul local al Devei a aprobat angajarea a 25 de muncitori la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM). Noii angajaţi vor asigura întreţinerea adecvată a spaţiilor verzi din municipiu, vor lucra în serele serviciului şi vor confecţiona mobilierul urban, care până acum era cumpărat la preţuri de patru ori mai mari. Măsurile vin ca urmare a cererilor venite din partea oamenilor, a arătat primarul Florin Oancea (foto).

Bănci de 900 de lei bucata
„Ce-am promis în campanie, voi face ca primar. I-am ascultat pe oameni, le-am cerut sfatul. Le-am ascultat problemele. Au venit cu multe soluţii şi dorinţele lor, necesităţile lor, problemele care mi-au fost aduse la cunoştinţă, acum, ca primar, le voi pune în practică. Am spus că voi înfiinţa echipe de 9-11 persoane de la SPIGM pentru fiecare cartier din Deva, care vor sta în cartiere în timpul orelor de serviciu de la 08.00 la 16.00, sau dacă va fi nevoie, şi după orele de program. Orice sesizare care vine din partea cetăţenilor dintr-un anume cartier să fie comunicată şefului de echipă şi să fie soluţionată rapid. (…) Pentru acest motiv am iniţiat proiectul de hotărâre prin care am suplimentat cu 25 de posturi de muncitori. S-a discutat că am făcut restructurări. Da, primăria este un organism viu şi voi face de fiecare dată când va fi nevoie pentru a eficientiza activitatea instituţiei”, a explicat primarul Devei. Florin Oancea a mai spus că un exemplu bun de eficientizare şi economisire a banului public este decizia de a confecţiona mobilierul urban în regie proprie. Până acum, o bancă a fost cumpărată la preţuri între 800 şi 1.000 de lei, acum costul unei bănci ajungând la doar 180 de lei.
Între 2016 şi 2017, Primăria Devei a cumpărat două loturi de bănci stradale la preţuri de 896 de lei bucata. Datele au fost publicate în 2018 pe site-ul instituţiei la capitolul „Achiziţii”. În octombrie 2016 au fost cumpărate 140 de bănci din fontă şi şipci din lemn contra sumei de 106.267 de lei. Al doilea lot de 45 de bănci a fost achiziţionat în noiembrie 2017, pentru care s-au plătit 40.320 de lei. (N.Bumbac)

7 comentarii la „Echipe de la Spaţii Verzi, la dispoziţia devenilor

  • Foarte eficient intr-adevar!!! Peste ceva vreme vor fi mai multi angajati decat inainte de a se da dl primar de ceasul mortii ca e supraincarcata organigrama primariei!!! A trebuit sa faca de ochii lumii putina valva sa se vada cat este el de devotat eficientizarii.

  • Super destept” primarelul”…adica nu platesti 25 Politisti locali cu atributii de paza(1350 lei ori 25 Politisti) si platesti 25 oameni pe care ii angajezi cu poate un sarariu mai mare plus materialele( stricaciuni,pagube,banci rupte…)Eu zic ca nu esti eficient,transparent…fara cuvinte!

  • Stai ca nu inteleg, un fel de paza la tomberoane si garduri verzi? Adica daca se rupe o scandura la vreo banca sau un cos de gunoi, sa fie aia 9-11 in zona sa o schimbe? Ce facultate a facut primaru asta, de praduitori?

  • Trebuia pazite obiectivele ca sa nu se ajunga la distrugeri.Nu imi place cum gestionezi banii nostri din impozite

  • Un dobitoc ramane un dobitoc….ne auzim la tribunal gunoiule….

  • Nenea Oancea , dacă ești așa de contestat , e bine ! Continuă ! Bobei .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura