Echipa de fotbal a Penitenciarului Deva, locul III la Cupa de Vest

Maximilian Gânju

Echipa Penitenciarului Deva, din Bârcea Mare, a participat la o competiţie interpenitenciară de fotbal, organizată la Oradea. Cupa de Vest, ediţia a XII-a, este destinată deţinuţilor care-şi execută pedepsele în puşcăriile din vestul ţării, iar la întrecere au participat deţinuţi din şapte penitenciare.

În urma desfăşurării meciurilor de fotbal, finala a fost câştigată de echipa deţinuţilor din Penitenciarul Timişoara, urmată de Penitenciarul Oradea, locul al III-lea revenindu-i Penitenciarului Deva. Cele trei au fost urmate în ordine de echipele penitenciarelor Gherla (locul IV), Satu Mare, Baia Mare şi Arad. Premiile acordate câştigătorilor au constat în cupe, diplome şi medalii, dar au fost şi patru premii speciale. Astfel, premiul pentru cel mai bun marcator a ajuns la unul dintre membrii echipei Penitenciarului Deva, iar Cupa Fair Play i-a revenit Penitenciarului Baia Mare.
”Astfel de manifestări fac parte dintr-o serie de activităţi socio – culturale, organizate în scopul îmbunătăţirii continue a procesului de reintegrare, pornind de la dezideratul conform căruia legăturile cu comunitatea ocupă un rol deosebit de important în menţinerea reţelei de suport social, sporind şansele de reintegrare socială, prin menţinerea echilibrului comportamental al persoanelor private de libertate”, a declarat Adina Claudia Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.