Ecaterina Andronescu, acuzată că vrea să distrugă învăţământul de elită din Petroşani

6 iunie 2019 | 5 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Cel mai bun colegiu din judeţul Hunedoara ar rămâne fără o clasă în anul şcolar viitor. Primarul municipiului Petroşani cere demisia ministrului Educaţiei şi o acuză că, după ce a distrus învăţământul profesional românesc, ”nu are dreptul de a distruge şi învăţământul de elită!”

Două licee din municipiul Petroşani ar putea fi afectate de decizia de reducere a cifrei de şcolarizare. ”Doresc să fac precizarea că demersul nostru nu este unul îndreptat spre unităţile de învăţământ profesional, al căror rol îl consider de asemenea deosebit de important în elaborarea noului plan de şcolarizare. Dar nici nu pot admite ca elevii de nota 10 din Petroşani şi din Valea Jiului să nu aibă şansa de a-şi continua studiile liceale într-un colegiu de elită, unde îşi pot valorifica la maxim potenţialul doar pentru că, ”din pix”, de dragul unei aşa-zise reforme educaţionale, ministrul Educaţiei este pe punctul de a face praf şi învăţământul românesc de elită din colegiile teoretice, aşa cum, nu cu mulţi ani în urmă, a făcut praf şi învăţământul profesional din ţara noastră. Am aflat, în aceste zile, că după ce, iniţial, ca urmare a semnalelor de alarmă trase de noi, s-a revenit asupra deciziei de amputare a claselor de liceu solicitate de cel mai bun Colegiu din judeţul Hunedoara – Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Petroşani, Ministerul Educaţiei Naţionale a emis o decizie prin care analiza situaţiilor de genul celei semnalate de noi a fost ”pasată” înapoi, Inspectoratelor şcolare Judeţene. Considerăm acest lucru drept o dovadă în plus a faptului că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu face altceva decât să ”abramburească” sistemul educaţional, să fugă de responsabilitatea adoptării unei decizii clare şi juste faţă de cerinţele elevilor şi părinţilor din Valea Jiului”, arată primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi într-un comunicat de presă dat publicităţii.
Edilul îi solicită ministrului Ecaterina Andronescu demisia ”înainte ca sistemul educaţional românesc să ajungă într-un colaps total.” Tiberiu Iacob-Ridzi cere şi conducerii Inspectoratului şcolar Judeţean Hunedoara, să renunţe la ideea reducerii numărului de clase alocate colegiilor teoretice din municipiul Petroşani.
”Personal, consider că o reformă a sistemului educaţional nu are voie să afecteze acele unităţi de învăţământ în care actul educaţional stă sub semnul performanţei şi al excelenţei, aşa cum nici o reformă nu trebuie să stea în calea tinerilor care doresc să înveţe în acele şcoli în care au potenţial maxim de dezvoltare personală şi voi acţiona pe toate căile legale, împreună cu întreaga noastră comunitate locală, pentru a susţine aceste drepturi”, susţine edilul şef al municipiului Petroşani.

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Liviu spune:

  Vorbeste sotul unei infractoare care a facut puscarie pt hotie! De unde vorba-“hotii din psd”!

 2. Neutru spune:

  De cand Colegiul Eminescu este “cel mai bun din judet” ? Si despre ce clasa, ce specialitate, este vorba sa se reduca ? Nu ciripeste nimeni nimic ? Patriotismul local nu asigura automat si competentza ! Articolul nu prezinta complet situatia. Dar nu ne miram ; nu este prima data in cazul autorului de fatza, M.G. !

 3. roman spune:

  strigator la Cer ce vrea sa faca tanti Katy ( Ecaterina teodorescu) in Petrosani dar si in tara! are 4 mandate catastrofale ,marca psd pe linia fsn .

 4. roman spune:

  strigator la Cer ce vrea sa faca tanti Katy ( Ecaterina andronescu) in Petrosani dar si in tara!presa o numeste abramburica si are 4 mandate catastrofale ,marca psd pe linia fsn .

 5. Pantea Ion spune:

  Asa va trebuie, votati in continuare psd-ul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 7.06.2019

Andrei Jipa, patron a unei firme din Deva Pentru că, aflat deja în penitenciar ca urmare a unei condamnări pentru...

Bulina albă, 7.06.2019

Vasile Hriţac, preşedintele Clubului Sportiv CFR Simeria Pentru că, aflată la un important turneu în Elveţia, echipa U11 a CFR...

Gura lumii, 7.06.2019

Vorbesc gurile rele că e mare dragoste între o şefă de instituţie şi un coleg de-al său. Cârcotaşii povestesc prin...

Închide