Comunitate

E vremea investitiilor la Veţel

Magdalena Şerban

Un primar bun e un primar chibzuit. Cu toate că Veţelul nu este o comună cu carenţe la capitolul financiar, datorită activităţilor desfăşurate pe teritoriul său de societăţi comerciale importante, posibilitatea atragerii de fonduri a fost luată în calcul de Ioan Henţiu (foto), edilul comunităţii de aici, astfel încât, realizarea investiţiilor proiectate să rupă cât mai puţin din bugetul local.
 

Patru dintr-o lovitură
Având la bază grupul pentru iniţiativă locală, au fost accesate prin Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI), patru proiecte investiţionale, fiecare având câte o valoare de 60.000 de lei. Anul 2011 a adus, ca o primă mare satisfacţie, vestea finanţării acestora. „În satul Leşnic, primăria a achiziţionat un teren destinat comunităţii. Aici, locuitorii se pot bucura de mişcare în aer liber, practicând sporturi, cum ar fi fotbalul, tenisul sau alte forme de mişcare. Cu ajutorul finanţării obţinute, avem în vedere împrejmuirea acestui teren. Un alt proiect câştigat vizează Veţelul. Aici, dorim amenajarea unor spaţii de joacă şi agrement (parc), prevăzute cu aparatură sportivă pentru adulţi, iar pentru că spaţiul ales este curtea şcolii din localitate, se vor monta şi aparate de joacă pentru cei mici. Costul final al investiţiei va depăşi suma prevăzută în proiect, motiv pentru care vom apela şi la bugetul local. O altă reuşită este finanţarea dotării căminului cultural din satul Mintia. Acesta va beneficia de scaune, mese, precum şi alte obiecte de mobilier necesare, dar şi de dotări ale bucătăriei. Iar pentru ca numărul să fie par (al patrulea), un alt proiect va sta la baza reabilitării Căminului Social din Muncelul Mic. Uzura avansată a pus stăpânire pe acest loc care reprezintă o şansă, un acoperiş deasupra capului, pentru oamenii cu probleme sociale. Astfel, se vor înlocui învelitoarea şi tâmplăria, iar exteriorul va fi zugrăvit”, afirmă primarul Ioan Henţiu.

Tabără pentru copiii din familii nevoiaşe
Având ca punct de plecare contextul în care societatea românească se confruntă cu grave probleme sociale şi economice, precum şi cu o degradare tot mai accentuată a valorilor morale şi spirituale,  Filantropia Ortodoxă Română a iniţiat, cu succes, un proiect în parteneriat cu Primăria comunei Veţel şi cea a comunei Băiţa, în vederea amenajării unei tabere destinate copiilor cu probeme sociale, în cadrul şcolii din Muncelu Mic. Amenajarea constă în organizarea unor spaţii adecvate: două dormitoare, o sală de mese, una de curs şi o bucătărie. Derularea proiectului se va face prin grija Filantropiei Ortodoxe Române, care va stabili, împreună cu cele două primării, perioadele şi numărul de copii. Primăriile în discuţie vor asigura transportul, combustibilul, precum şi decontarea energiei electrice.  „Este prima acţiune de acest gen, cu desfăşurare pe teritoriul comunei Veţel. Totodată, va bucura multe suflete nevinovate de copii. Accesul va fi prioritar pentru copiii din cele două comune, însă nu se exclude şi acceptarea celor din alte localităţi”, mai precizează edilul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura