E oficial, primele cadre medicale din judeţ au fost vaccinate împotriva Covid!

Miercuri, 30 decembrie 2020, a început vaccinarea anti Covid în judeţul nostru.

Un medic şi o asistentă medicală, ambii de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, au fost primele cadre medicale din judeţ care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, la centru de la Secţia Baia Sărată, deschis special pentru personalul medical în Deva.
În judeţul Hunedoara au fost organizate 10 centre de vaccinare la toate spitalele din regiune, pentru prima etapă a acestui proces de imunizare fiind repartizate 975 de doze. Mai exact, au fost repartizate 195 de fiole cu vaccin, dintr-o fiolă putând fi vaccinaţe cinci persoane. Toate au fost trimise spre centrele de vaccinare în cursul dimineţii de miercuri.

“Este un început bun, pentru că totul este organizat, se ştie procedura. Până în 2 ianuarie va trebui să consumăm cele 975 de doze de vaccin. Am început cu un medic şi o asistentă de la ATI, primii implicaţi în acest fenomen al COVID-19. Chiar doamna asistentă a fost prima care a îmbrăcat un combinezon pentru protecţia împotriva SARS-CoV-2. Am dorit foarte mult ca dânsa, împreună cu şeful secţiei de ATI, să înceapă vaccinarea”, a declarat Călin Marian (medalion), prefectul judeţului Hunedoara.

Medicul care s-a vaccinat miercuri împotriva noului coronavirus a apreciat că oamenii trebuie să fie responsabili şi să se imunizeze, chiar dacă decizia este una voluntară.
“Nu poţi să obligi pe nimeni să se vaccineze. Este o decizie voluntară. Cred că ne vrem vieţile înapoi şi, dintr-un minim spirit civic, toată lumea ar trebui să se vaccineze. Dacă ne este dor să mergem la film, la teatru, dacă vrem să mergem la bunici sau dacă dorim să lăsăm copiii să meargă înapoi la şcoală, atunci trebuie să ne vaccinăm”, a spus dr. Silviu Nicolae Roşu, de la secţia ATI a SJU Deva.

La rândul său, asistenta medicală Rodica Coza a arătat că vaccinul nu doare, că se simte bine şi că este nevoie ca oamenii să înţeleagă importanţa vaccinării.

“Vreau să se termine odată cu această boală. Eu nu am fost bolnavă. Primul caz (de COVID-19 în spitalul Deva – n.r.) a fost prin 20 martie. A fost aşa, ciudat, parcă simţeam că murim cu toţii. E greu. Am şi plâns pentru că am avut cunoştinţe în rândurile celor bolnavi”, a menţionat asistenta medicală.
Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Sebastian Mezei, în judeţul Hunedoara au fost organizate zece centre de vaccinare pentru personalul medical.

“Ne-au fost alocate 975 de doze de vaccin, ce au fost transmise fiecărui spital în parte. Noi ne-am calculat să facem, miercuri şi joi, peste 900 de doze de vaccin. Mai rămân 50 de doze de vaccin cu care va fi imunizat personalul în zilele de 1 sau 2 ianuarie. Cel mai probabil, următoarea repartiţie de vaccin va fi în data de 4 ianuarie”, a declarat  Sebastian Mezei (foto).

Preşedintele Consiliului de Administraţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, medicul Bogdan Sorca, a afirmat că „, primii vacccinaţi împotriva noului virus au fost doi colegi de la spitalul nostru. Sunt foarte încântat că a început această campanie de vaccinare. Noi, medicii, intrăm pe atributul nostru principal, de prevenţie. Oamenii vin la medic să se vindece. De aceea, măsura de vaccinare este o măsură de prevenire. Toate autorităţile, prefectură, DSP, Consiliul Judeţean, spital, s-au mobilizat pentru ca această campanie să fie bine organizată. Recomand vaccinare. Mă voi vaccina, când îmi vine rândul”.
În ceea ce priveşte populaţia, el a apreciat că procesul de vaccinare va începe, cel mai probabil, la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Oamenii se vor putea înregistra pentru vaccinare fie pe platforma online de programări la nivel naţional, fie prin medicul de familie. (Sorina Popa)

One thought on “E oficial, primele cadre medicale din judeţ au fost vaccinate împotriva Covid!

  • 31 decembrie 2020 la 5:11
    Permalink

    Spitalul covid nu e la hunedoara?
    Fofilacii din deva sunt si premiați ca au fugit de covid!
    Brava!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare