Actualitate

E oficial! Facturile la energie vor fi refăcute

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat cum o să fie recuperați banii din facturile emise greșit.
„Dacă diferența e mai mare de 100 de lei în cinci zile furnizorul are obligația să dea banii. Dacă e sub 100 de lei o să intre în factura viitoare.
O factură care nu are plafon evident că nu are aplicate mecanismele de compensare. E evident că fiecare din noi știm cam cât plătim. În mod normal furnizorii au obligația să refacă facturle, să nu perceapă penalități și să nu prerceapă banii”, a spus Virgil Popescu.
Concret, ordonanţa prevede: – interzicerea de­bransărilor; – recalcularea facturilor; – neper­ce­perea de penalităţi
Peste 2,2 milioane de facturi eronate În urma controalelor efectuate de Comandamentul pen­tru Energie al ANPC, au început să apară primele rezultate, în sensul în care, pe lângă contravenţiile acordate, furnizorii au început să remită facturile corectate către populaţie. La doar o săptămână de la înfiinţarea Comandamentului pentru Ener­gie şi începerea controalelor, comisarii ANPC au finalizat 94 de acţiuni de control în întreaga ţară, alte 100 fiind în curs de derulare. Până acum, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în va­loa­re de 645.000 lei, la care s-au adăugat 4 pro­pu­neri de încetare a practicilor comerciale inco­rec­te în raport cu consumatorii şi măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii. În urma verificărilor, unul dintre cei mai im­por­tanţi furnizori de energie electrică din ţară a stornat 2.232.224 de facturi la care nu se apli­case compensarea/plafonarea de la 01.11.2021, urmând a se emite un număr egal, în oglindă, de facturi calculate conform normelor legale în vigoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura