Comunitate

E-Distribuție Banat, investiție de 12 milioane de lei pentru modernizarea Stației de la Orăștie

E-Distribuţie Banat, operator de dis­tri­buție a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit peste 12 milioane de lei pentru modernizarea integrală a stației Orăștie. Astfel, au fost înlocuite trans­for­matoarele, echipamentele de înaltă și de medie tensiune. Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a rețelei electrice din Orăștie, care a presupus și înlocuirea liniilor electrice subterane de medie tensiune, a posturilor de transformare și a cutiilor de distribuție.

Manevre rapide în caz de avarii
Stația este echipată cu două trans­for­matoare cu o capacitate totală instalată de 32 Mega Volt Amperi (câte 16 MVA fiecare) și asigură alimentarea cu energie electrică a peste 14.000 de clienți casnici și industriali.
Proiectul de retehnologizare a presupus modernizarea integrală a stației prin înlocuirea echipamentelor primare de înaltă și medie tensiune, a transformatoarelor de putere și a dulapurilor de protecții. Toto­dată, a fost modernizată clădirea unde se află amplasate celulele de medie tensiune și camera de comandă, iar construcțiile civile exterioare au fost consolidate.
Stația Orăștie este integrată în sistemul de telecontrol, ce permite E-Distribuție Banat să efectueze manevre rapid, de la dis­tanță, în cazul în care în rețea se în­re­gis­trează avarii, pentru a realimenta clienții afec­tați în timp mai scurt decât prin de­pla­sarea unei echipe. Totodată, proiectul dis­pune de un sistem complet modernizat de telegestiune pentru siguranța și protecția echipamentelor, ce include componente de videosupraveghere, antiefracție, antiincen­diu și pentru controlul accesului.
„Continuăm investițiile spre o tranziție energetică sustenabilă și venim în sprijinul clienților noștri cu rețele de distribuție a energiei electrice moderne, participative, la standarde europene. Proiectul de reteh­no­lo­gizare a stației Orăștie crește siguranţa în exploatarea reţelei de distribuţie şi în ali­men­tarea cu energie electrică a consu­ma­torilor, reducând costurile de mentenanță și prote­jând mediul prin utilizarea de e­chi­pamente moderne, la standarde înalte de performanță. Planul de investiții al com­pa­ni­ei prevede inclusiv modernizarea celei de-a doua stații de transformare care alimen­tează zona Orăștie, în beneficiul a peste 3.000 de clienți”, a declarat Monica Hodor, directorul general al companiilor E-Di­s­tribuție.
O parte importantă din echipamentele uti­lizate în cadrul proiectului, precum în­treruptoarele și separatoarelede înaltă, transformatoarele de măsurare de tensiune și de curent 110kV, descărcătoare 110kV cu re­zistență variabilă, sunt fabricate în Ro­mânia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura