Eveniment

După trei ani de amânări, judecarea dosarului „Aurul dacic“ a început

PIC04438.JPGCristina Ghenea

Deşi dosarul „Aurul dacic“ e înregistrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia încă din mai 2010, judecarea apelului declarat în această cauză a început abia ieri.
Potrivit purtătorului de cuvânt al respectivei instanţe, Cosmin Muntean, ieri a fost primul termen în care au fost administrate probe, astfel că acum putem spune că procesul propriu-zis, respectiv cercetarea judecătorească, a demarat. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia soluţionează apelurile declarate atât de procurori, cât şi de inculpaţi, împotriva sentinţei pronunţate în acest dosar în decembrie 2009, de Tribunalul Hunedoara. Prin hotărârea judecătorilor de aici, Iulian Ceia a fost condamnat la 12 ani de închisoare, restul inculpaţilor primind pedepse cuprinse între şapte şi 11 ani.
Aceştia sunt acuzaţi de efectuarea unor săpături ilegale în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, de unde au traficat ilegal, printre altele, şi 15 brăţări dacice de aur. Procesul de la Curtea de Apel Alba Iulia continuă cu administrarea probelor, având un nou termen în data de 12 iunie a.c.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.