Sport

După trei ani, Autobergamo cedează Supercupa României la futsal

Campioana en-titre a României la futsal a pierdut al doilea trofeu consecutiv în faţa Informaticii Timişoara, fiind învinsă în Supercupă de gruparea bănăţeană, scor 3-4 (0-4). Alb-vişiniii au făcut o primă repriză de nerecunoscut, fiind conduşi cu 0-4, şi au cedat trofeul pe care l-au deţinut încă din 2014.

Repriză catastrofală pentru deveni
Deşi devenii plecau favoriţi, luând în calcul valoarea loturilor, pe parchetul sălii din Lugoj acest avantaj nu s-a simţit. Informatica a pornit lansat şi a deschis scorul după mai puţin de două minute, prin Felipe Oliveira, şut puternic la colţul lung. Acelaşi jucător a mărit avantajul grupării sale, realizând „dubla”, iar celălalt brazilian din lotul alb-violeţilor, Savio Valadares, a dus scorul la 3-0. Cu puţin timp înaintea pauzei, tabela s-a schimbat din nou, Rakic învingându-l la rândul său pe Iancu după trei încercări în aceeaşi fază. Cine nu văzuse meciul, în mod sigur îşi închipuia că scorul de 4-0 era în favoarea devenilor, mai ales că tabela sălii din Lugoj nu indica şi numele echipelor.

Au revenit, dar nu îndeajuns
Autobergamo a început cursa de urmărire în partea secundă şi Florin Ignat a adoptat tactica jocului fără portar, care a început să dea roade. Cristi Matei a punctat din apropierea porţii, după pasa lui Alpar Csoma iar fratele său, Florin Matei, a marcat golul doi cu un şut puternic la colţul lung. Speranţele devenilor au început să crească cu mai puţin de două minute înaintea finalului, când Alpar Csoma a marcat cu un şut sub bară din unghi. Însă, în ciuda presiunii, Informatica Timişoara a rezistat, adjudecându-şi a doua finală şi al doilea trofeu consecutiv în faţa devenilor, după Cupa României, cucerită la penaltiuri în luna martie. Pentru deveni, duelul de la Lugoj poate fi un semnal de alarmă că nu sunt invincibili, chiar dacă au cel mai valoros lot din ţară.
AUTOBERGAMO DEVA 3 (0)
Iancu – Pânzaru, C. Matei (cpt.), Obadă, Tacot. Au mai jucat: Toniţa – Stoica, Csoma, Paulo Ferreira, F. Matei, Ignat. Antrenor: Florin Ignat
INFORMATICA TIMIŞOARA 4 (4)
Voin – Rakic, Felipe Oliveira, Savio, Simic (cpt.). Au mai jucat: Deco, Ilaş, Lupu. Antrenor: Robert Lupu
Arbitrii: Bogdan Sorescu (Piteşti) – Gabriel Gherman (Bucureşti)
Au marcat: C. Matei, F. Matei, Csoma – Felipe Oliveira (2), Savio, Rakic
(Ovidiu Mănăstire)

One thought on “După trei ani, Autobergamo cedează Supercupa României la futsal

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura