După pierderea alegerilor în judeţ, Filiala Hunedoara a PNL a rămas fără conducere. Lucian Heiuş şi Adrian David şi-au depus demisiile de onoare

Sorina Popa
Mare şedinţă, ieri la PNL, pentru analiza re­zul­tatelor de la alegerile locale. Liberalii care au pierdut în judeţele lor au fost nevoiţi să de­misioneze de la conducerea organi­za­ţiilor de partid. Astfel, ieri, şapte lideri de filiale jude­ţene ale PNL şi-au anunţat, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, demisia de la condu­ce­rea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale.

Fără alianţe cu PSD
În şedinţa conducerii partidului, şi-au anun­ţat demisia Cristinel Romanescu – PNL Buzău, Ionel Palăr – PNL Bacău, Lucian Heiuş – PNL Hunedoara, Nicolae Robu – PNL Timişoara, Adrian Albu – PNL Satu Mare, Alexandru Dă­năilă – PNL Brăila şi Tinel Gheorghe – PNL Ialomiţa.
Secretarul general al PNL, Robert Sighiar­tău, a anunţat luni că în şedinţa BPN se va lua decizia de a nu exista nici un fel de alianţe cu PSD.„În cadrul echipei de campanie, în discuţiile avute cu preşedintele PNL, am luat de­cizia pe care o vom adopta şi în Biroul Per­manent Naţional de miercuri – să nu existe nici un fel de alianţe cu partidul trecutului, cu PSD”, a spus Sighiartău.

Va avea PSD conducerea întreagă?
Împreună cu deputatul Lucian Heiuş, care a demisionat din funcţia de preşe­dinte al Filialei ju­deţene a PNL, şi-a pre­zen­tat demisia şi Adrian David, prim-vicepre­şedintele Filialei ju­de­ţene a PNL.
Adrian David, a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea Alianţei Electorale PNL – UDMR – PNŢCD, cu sprijinul USR PLUS şi al FDGR Deva. El a ob­ţinut 38.401 voturi, în timp ce contracan­di­datul său, Laurenţiu Nistor (PSD), a reuşit să strângă 71.051 voturi din partea electoratului. PSD a luat 72.306 voturi, în timp ce PNL-UDMR-PNŢCD a obţinut doar 30.854 de voturi la judeţ.
În aceste condiţii, PSD va avea 18 consilieri cu tot cu preşe­dintele, PNL-UDMR-PNŢCD va avea 8 con­­silieri, Pro România, 3 lo­curi iar USR şi PMP câte 2 locuri în CJ Hunedoara. În această si­tuaţie, social-democraţii vor putea să-şi de­semneze şi cei doi vice­preşedinţi fără pro­bleme, însă vom vedea care sunt deciziile lor în zilele următoare.
Până la desemnarea unui interimar la con­ducerea Filialei judeţene Hu­nedoara a PNL, euro­par­lamentarul Gheor­ghe Falcă, lider re­gio­nal, îi va coordona pe li­be­ralii hune­do­reni.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.