„După criză va începe problema pentru sport“

27 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Această declaraţie vine de la Daniel Bolog, secretarul general al clubului Inter Petrila, club la care cei din conducere îşi pun problema cum va continua mişcarea sportivă având în vedere faptul că fondurile pentru sport, fie la nivel local, judeţean sau la nivel naţional au mers spre criza COVID-19.
„Nu ştiu, dar situaţia este una foarte îngrijorătoare. Cluburile nu mai au bani. Sportul riscă să se prăbuşească. Şi la ACS Inter Petrila fondurile prevăzute pentru sport s-au dus spre criza cu acest virus. Când se va termina această problemă va începe cu adevărat criza pentru sport. Soluţii se pot găsi. Să sperăm că AJF Hunedoara nu ar lua bani pentru arbitraj până ce ne redresăm, dar tot nu ar fi suficient. Trebuie să se încheie nişte contracte pentru transport, masă. Va fi foarte greu. Eu unul sunt foarte îngrijorat. AJF Hunedoara nu îşi permite să susţină cluburile. Va fi o situaţie grea pentru tot sportul“, a spus Daniel Bolog, secretarul general al clubului petrilean.
În replică faţă de declaraţiile făcute de către cei din conducerile secţiilor de fotbal din judeţul Hunedoara, preşedintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean, a declarat că echipele nu ar trebui să se îngrijoreze, pentru că soluţii se vor găsi. „Eu unul spun că vom asigura continuitate competiţiei. Cu siguranţă vom avea un termen limită pe care îl vom lua în calcul. Să fim calmi, că vom găsi soluţii. Cert este că la noi în Liga a patra nu putem termina competiţia cu trei etape“, a spus Petrean, ca urmare a unei propuneri venită de la antrenorul Dan Voicu (CSM Vulcan).
Oficialul spune că a primit asigurări de la cluburile din judeţ că situaţia lor nu este atât de drastică. „Ne vom întâlni, după 15 mai, vom discuta ce e de făcut. Eu spun să nu fim atât de pesimişti. Ţin legătura cu toate cluburile. Terenurile sunt întreţinute, toate echipele sunt pregătite pentru reînceperea competiţiei. Suntem convinşi că în perioada următoare cluburile din judeţ vor întâmpina mai multe probleme, fie în participarea la jocuri, fie în organizarea jocurilor, dar sunt convins că împreună putem găsi soluţii, continuitate în pregătirea sportivilor, astfel încât să putem asigura o competiţie reală echipei care va participa la jocul de baraj pentru promovare. Decizia de reluare a competiţiilor şi datele limită de terminare a competiţiilor sunt decizii care vor fi luate de Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Română de Fotbal, iar noi ca şi Asociaţie nu putem decât să luăm act de decizie şi să stabilim cea mai bună formă de organizare a competiţiei. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de calm, echilibru şi să conştientizăm importanţa activităţilor fizice. Sportul este un izvor de sănătate şi prospeţime, un factor de longevitate, iar a fi sportiv nu înseamnă a practica doar un sport, a fi sportiv înseamnă a avea o viaţă sănătoasă fizic, psihic şi spiritual!”, a mai spus preşedintele AJF Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trei infracţiuni care l-ar putea trimite după gratii

Un bărbat din Petrila, de 38 de ani, cu un tupeu fără margini, a urcat băut la volanul unei maşini,...

Hoţ încremenit la vederea poliţiştilor

Un tânăr de 20 de ani, din Petrila, a avut parte de o surpriză de proporţii, că aproape era să...

Bărbaţi drogaţi prinşi de jandarmi

Doi bărbaţi din Petroşani se aflau în parcarea unui complex comercial din municipiu şi tocmai ce-şi luaseră dozele de drog.

Închide