După ce s-au bătut singuri, şi-au pus şi sare pe rană

7 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x2 Mot si Matei au fost eliminati si vor fi suspendati cel putin cate o etapa 

Ciprian Marinuţ

Olimpic Simeria a început cu stângul noul sezon al Ligii I, fiind învinsă, acasă, cu 5-2, de United Galaţi. Simerienii au revenit de la 0-2 la 2-2, însă, pe final au fost trădaţi de erorile individuale nepermise ale jucătorilor şi au accentuat gustul amar al eşecului cu gesturi indisciplinare urâte.

Slăbiciuni, ghinion şi nervi
Problemele interne complexe din care au ieşit la suprafaţă doar demiterea antrenorului Aurel Sava şi transferul surprinzător al lui Tibi Măgurean, au avut repercusiuni şi asupra jocului simerienilor  în partida de sâmbătă cu United Galaţi. Cu doar opt jucători de câmp în lot, dintre care unii sunt sub pretenţiile primului eşalon, Olimpic şi-a pierdut aplombul de altădată şi şi-a etalat slăbiciunile încă din startul meciului. Pe lângă minusuri, Olimpic a avut şi ghinion şi a primit gol la o fază mai rar întâlnită. Cojoc a respins un atac al simerienilor cu o degajare precisă, iar Bâgu (8) a reluat cu capul pe spate, peste portarul Stanciu, ieşit prea în faţă, şi a deschis scorul: 0-1. Ţiglar (10) a marcat cu un şut din unghi, însă arbitrul s-a grăbit şi a acordat fault înainte ca mingea să intre în poartă. A urmat golul de 0-2, marcat de Grecu, tot după un contraatac pornit de la Cojoc, iar jucătorii simerieni au luat foc. Nervos, căpitanul Moţ (18) l-a agăţat din spate pe celălalt căpitan, Dima, care a replicat cu un pumn şi ambii au fost eliminaţi. Olimpic a beneficiat, apoi, de o lovitură de penalitate, pentru şase greşeli ale adversarilor, însă A. Paul (18) a executat slab. Acelaşi A. Paul s-a revanşat pentru ratare un minut mai târziu şi a marcat pentru 1-2 cu un şut dintr-un unghi imposibil, 1-2 la pauză.

Înger, transformat în demon
Olimpic a dat senzaţia că se regăseşte în repriza secundă şi a atacat în trombă poarta adversă. A. Paul (23), Buta (24) şi Ţiglar (29 – bară) au avut mari ocazii, dar au trecut pe lângă egalare. Insistenţele ofensive ale Olimpicului au fost concretizate de B. Buta (33), care a deviat în plasă un şut a lui A. Paul: 2-2. Peste doar două minute, extenuarea fizică şi psihică l-a lovit sub centură pe Matei, unul dintre cei mai buni jucători ai Olimpicului. Acesta a pasat la adversar din poziţie de ultim apărător şi a reacţionat greşit, faultându-l pe gălăţeanul care scăpase singur spre poartă, motiv pentru care a încasat al doilea galben şi a fost eliminat. United a profitat de situaţie, iar Balta (35) a marcat pentru 3-2. Olimpic a încercat să dreagă busuiocul, jucând în sistem 5-0, dar s-a prăbuşit şi a mai încasat două goluri de la Pleşu (36- după pasă greşită a lui Mihăiescu) şi Bâgu (40 – pe contraatac). La final, simerienilor le-au cedat nervii şi au avut câteva ieşiri, care nu le fac cinste şi care vor fi cu siguranţă pedepsite de oficialii echipei.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Parteneriatul penibil pentru România

Ceea ce am văzut sâmbătă pe la posturile de ştiri nu a făcut decât să-mi confirme că această coaliţie, lansată...

Bulina albă

Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel

„Farsa lui Patturini” deschide stagiunea teatralã, la Deva

Aflat în plină reformă „fizică şi psihică”, putem spune că Teatrul Judeţean Hunedoara (TJH) şi-a redeschis porţile, în luna septembrie,...

Închide