După ce managerul şi directorul medical al Spitalului Judeţean au demisionat . Cheia se află în mâna ministrului Sănătăţii!

7 aprilie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Până la urmă, am ajuns acolo unde nu voiam. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva o ia pe urmele celui din Suceava, adică va avea o conducere militarizată. Asta, după ce ieri, managerul pus de prefectul judeţului cu doar o săptămână în urmă, a demisionat.

Se pare că Silviu Didilescu (foto stânga) a fost obligat să-şi depună demisia, după ce o comisie formată din patru medici din alte judeţe au venit la Deva pentru a coordona situaţia de la unitatea medicală. Silviu Didilescu a demisionat, aşadar, la fel a făcut şi directorul medical, Claudiu Antal (foto dreapta), care a fost desemnat tot de către prefect să coordoneze lupta împotriva virusului în judeţ.

Carantină şi nu prea
În aceste condiţii, lucrurile se complică şi mai tare la spitalul din Deva. Medicii veniţi să coordoneze situaţia susţin, potrivit unor surse, că unitatea este o bombă de COVID-19. Cine vrea să ascundă toate aceste lucruri? De ce nu sunt informaţi locuitorii judeţului despre aceste realităţi?
Medicii deveni au transmis o scrisoare deschisă acuzând abuzuri mari ale conducerii unităţii. Una peste alta, spitalul este închis pentru pacienţii obişnuiţi, fiind permise doar internările celor cu COVID-19.
Spitalul a fost declarat în carantină, apoi s-a renunţat, se primesc cei cu noul virus, sunt zeci de cadre medicale închise acolo. La începutul perioadei de carantină, personalul TESA a ieşit din sediu, dar apoi nu a mai avut voie. Cu alte cuvinte, măsuri luate aiurea, fără cap, care au adus Deva să fie o a doua Suceava.

Sub coordonarea ministerului
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, ieri, că decizia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva de a demisiona a venit din cauză că nu a putut gestiona această situaţie. „Managerul care era la spitalul din Deva nu a putut gestiona. Şi-a dat demisia. Urmează să punem o altă conducere, iar în zilele următoare să ajung şi eu la Deva, să evaluez situaţia”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
Potrivit Ordonanţei de urgenţă nr.40 din 2020, toate unităţile spitaliceşti din ţară sunt coordonate, pe perioada stării de urgenţă, de către Ministerul Sănătăţii. În aceste condiţii, ministrul Nelu Tătaru va numi o nouă conducere la spitalul din Deva. Ar putea să fie o combinaţie, civil şi militar, în funcţie de discuţiile de astăzi, vom vedea soluţia adoptată de Tătaru.

Au cerut să nu fie spital COVID-19
Pe de altă parte, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie a spitalului devean, unitatea trebuia să nu fie declarată spital COVID-19, pentru a putea trata în continuare pacienţii care au alte diagnostice. Însă, s-a trecut peste această decizie, iar acum, s-a ajuns unde nu voia nimeni să se ajungă. Adică, spitalul este o bombă COVID-19, iar bolnavii de cancer, sau alte boli grave nu mai au unde să se trateze. Se ştie că spitalul din municipiul Hunedoara este arhiplin, iar unele proceduri nu pot fi făcute decât la Deva. Aşadar, gestionarea situaţiei de la Deva s-a făcut prost şi acum decontăm toate aceste greşeli. De fapt, le decontează bolnavii, care nu au pur şi simplu unde să se trateze. Unii chiar spun că s-ar bucura să se infecteze cu noul virus ca să ajungă în unitatea medicală de la Deva.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sana spune:

    e greu sa fii disciplinat!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia infecţiilor cu coronavirus in judeţ şi la nivel national

Judeţul Hunedoara, ieri, marţi, 7 aprilie, erau luate în evidenţă 402 persoane carantinate şi 2.672 persoane aflate în izolare. 460...

Toteşti: linişte şi disciplină

Administraţia publică din Toteşti este la datorie în această perioadă de pandemie, încercând să ajute comunitatea cât mai bine. Până...

Un chinez stabilit la Deva a donat mii de măşti

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara au ajuns 6.200 de măşti aduse direct din China, ele fiind donate de către...

Închide