După 20 de ani, revine PCR?

17 iunie 2010 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Partidul Comunist Român (PCR) va renaşte, oficial, în data de 3 iulie 2010, când, la Bucureşti, va avea loc Congresul PCR, spun oficiali ai viitoarei formaţiuni politice. Nu este vorba de înfiinţarea unui nou partid a cărui denumire a fost aleasă pentru un mai mare impact asupra românilor, din ce în ce mai nostalgici după vremurile comuniste ca urmare a ceea ce se întâmplă în România, ci de schimbarea denumirii Partidului Alianţa Socialistă (PAS).

Ce spune Legea Siguranţei Naţionale

Demersul de schimbare a denumirii PAS în PCR urmează să fie consfinţit cu ocazia congresului partidului. Potrivit preşedintelui PAS din judeţul Hunedoara, Mihai Dinu, ideea renaşterii PCR a avut succes, în judeţ, sute de hunedoreni manifestându-şi intenţia de a participa la Congresul din 3 iulie, pentru a asista personal la discuţiiile privind renaşterea PCR. „Am avut o întâlnire în Valea Jiului iar înainte de asta, am discutat cu foarte multe persoane din Brad şi Hunedoara, foşti mineri şi siderurgişti, mulţi dintre ei cu studii superioare şi care vor să se schimbe ceva şi să se oprească „genocidul” la care a apelat actuala guvernare, ca măsură anticriză”, a declarat preşedintele PAS Hunedoara, Mihai Dinu. PAS este continuatorul Partidului Socialist al Muncii (PSM), care a avut reprezentanţi în Parlament până în 1996, printre membrii acestuia numărându-se Ilie Verdeţ şi Adrian Păunescu. În altă ordine de idei, sutele de hunedoreni care vor să participe

la renaşterea PCR cu speranţa că regimul comunist ar putea fi o alternativă viabilă pentru România de astăzi, s-ar putea să facă drumul degeaba. Legea privind Siguranţa Naţională (51/1991) menţionează, în art. 3: „Constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale a României următoarele: iniţierea, organizarea, săvârşirea sau sprijinirea în orice mod a acţiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, (…) care pot pune în pericol sub orice formă unitatea şi integritatea teritorială a României”.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. marcu spune:

  Ioi, da unde au sediul? Ca eu am platit cotizatia la partid pana in decembrie 1989 dar secretarul de partid, un individ cu apucaturi burgheze, nu mi’a trecut’o in carnet (carnetul de membru pcr). Si vreau sa stiu ei ce dau cand sunt alegeri?

 2. anton spune:

  No stimata ziarista acum te-ai desteptat? Sint interzise actiunile totalitariste de sorginte comunista dar nu si cele de alta sorginte!

 3. EUGEN spune:

  era si cazul .oamenii au vazut ce inseamna democratia;foamete ,hotii,minciuna,tara fara viitor,condusa de mafie

 4. Daniel Lacatus spune:

  Ţinând seama de faptul că modul de gândire al oamenilor este determinat în mare măsură de condiţiile lor de viaţă, de munca şi de nivelul forţelor de producţie, este evident că preocuparea pentru bunul mers al economiei, pentru progresul material al ţării, perfecţionarea organizării sociale constituie o parte integrantă a întregii activităţi de formare a conştiinţei socialiste. Reflectarea în conştiinţa oamenilor a schimbărilor elementare esenţiale din existenţa lor socială nu se produce automat şi de la sine, ci printr-un proces complicat şi de durată, în cadrul căruia un rol important revine activităţii educative, politico-ideologice şi culturale, desfăşurate sub conducerea partidului. Republica Socialistă România, a cunoscut vizibile progrese, sub atenta supraveghere a Partidului Comunist Român.

  Dacă trăiam pe vremea aceea, poate ajungeam vreun secretar responsabil cu propaganda:))

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mănăilă, curtat de Jiul

Fost antrenor la Minerul Lupeni, arădeanul Dan Mănăilă (foto), a primit din partea finanţatorului Jiului, Alin Simota, propunerea de a...

Încrederea populaţiei

Unul dintre refrenele pe care l-am auzit extrem de des în ultimele zile a fost cel conform căruia orice guvern...

Bănuit de braconaj, scăpat din lipsă de probe

Maximilian Gânju Un bărbat prins de către jandarmii montani din Parâng într-o zonă izolată din masiv şi bănuit că se...

Închide