FlashSport

Cheregi, excepţia hunedoreană la Europene

Ciprian Marinuţ

James Cheregi, de la Constructorul Hunedoara, este unicul pugilist din judeţ care va participa la Campionatele Europene din Ucraina, în perioada 22-28 iunie, întrucât celălalt campion naţional din club, Liviu Toporan, n-a convins la ultimele meciuri test.

Doi campioni, doar un european

Campion european de cadeţi în 2008 şi cu obiectiv de câştigare a unei noi medalii continentale de aur, de data aceasta la juniori, James Cheregi era pe lista Federaţiei Române de Box pentru Euro 2010 încă din momentul în care a câştigat, şi în acest an, titlul naţional la categoria 51 kg. Liviu Toporan, devenit în premieră în acest an, campion naţional, era şi el în cărţi pentru a prinde lotul de europene, însă debutantul a dezamăgit la ultimele partide test. „A susţinut un meci la Focşani cu un sportiv din ţară, a câştigat, însă n-a fost convingător şi nu a etalat un box de bună calitate. La fel s-a întâmplat şi într-un alt meci cu un sportiv bulgar, disputat la finalul săptămânii. Mi-a spus că i-au lipsit indicaţiile mele şi nu s-a acomodat cu stilul antrenorului de la lot, Relu Auraş, întrucât eu nu am fost alături de el, din cauza operaţiei de la picior pe care am suferit-o”, a precizat antrenorul Ilie Captari.

Probă de maturitate

Problema schimbului de antrenori, care l-a încurcat pe Toporan, e posibil să-l afecteze şi pe Cheregi, care a efectuat ultima parte a pregătirii la lotul naţional sub comanda tehnicianului Relu Auraş şi va pleca, duminică, în Ucraina, cu acelaşi antrenor. „Şi James mi-a spus că are dificultăţi în a se adapta cerinţelor lui Auraş. E complicat să schimbi stilul de luptă în aşa scurt timp şi să ai o altă tactică decât cea cu care erai obişnuit la club. El e însă mai experimentat şi sper că face şi o dovadă de maturitate şi va boxa la adevărata sa valoare la Europene. Dacă va reuşi acest lucru, sigur va fi pe podiumul continental”, a spus Ilie Captari.

„Perfecţionistul”

James Damian Cheregi este stăpânul absolut al categoriei 51 de kilograme pe plan naţional. Ilie Captari spune că sportivul său este un perfecţionist, care trăieşte pentru a face performanţă. „Tenacitatea e la el ca respiraţia la alţii. Munceşte mult, pentru că visează şi are ambiţia de face performanţă. Stă după antrenamente singur şi repetă de zeci sau sute de ori loviturile care nu-i reuşesc perfect. Are calităţi fizice care-l ajută şi un mental bun, de învingător. Deja a ajuns la nivelul în care îşi sesizează singur greşelile şi le autocorectează din mers, iar acest reflex îl va duce pe calea performanţei”, a spus antrenorul Ilie Captari, despre Cheregi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura