Duminică, societatea civilă şi sindicaliştii ies în stradă

Adriana Năstase

Blocul Naţional Sindical, Cartel Alfa şi organizaţiile civice anunţă acţiuni comune de protest împotriva modificării legilor justiţiei şi a legislaţiei fiscale. Se anunţă proteste de stradă şi se cere demisia guvernului.
Zeci de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (41 de federaţii profesionale) cheamă oamenii la proteste în stradă duminică, 26 noiembrie 2017, cu începere de la ora 18.00. Iniţiatorii protestelor cer retragerea legilor justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Una dintre organizaţiile neguvernamentale, Iniţiativa România, motivează protestele arătând că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010.
Contactat de noi, Petru Vaidoş, preşedintele filialei judeţene Hunedoara a Cartel Alfa, a declarat că transferul contribuţiilor la buget de la angajator la angajat este o tâmpenie şi va provoca un adevărat haos. „Nu este foarte clar cum se va aplica această măsură cu transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. În siderurgie, de exemplu, nu ştim la ce salariu va fi aplicat procentul de 8 la sută pentru munca în condiţii speciale şi patru la sută pentru condiţii deosebite. Adică procentele respective rămân în sarcina angajatorului, dar nu se ştie la ce salariu, brut sau net, va fi aplicat. Probabil vor fi proteste în Bucureşti şi în ţară, deci şi în judeţul Hunedoara”, a declarat liderul sindical Petru Vaidoş.

3 comentarii la „Duminică, societatea civilă şi sindicaliştii ies în stradă

 • 23 noiembrie 2017 la 7:32
  Permalink

  D-le Vaidos,de ce nu te ocupi și de neregulile de la mital hunedoara?de ce salariile stau pe loc,de ce nu exista responsabil pt ultimul accident mortal?si sunt multi de ce!
  Nu te lasă șeful tău de la Galati?

 • 23 noiembrie 2017 la 7:34
  Permalink

  Dar de condițiile de muncă ce zici?
  Dacă vine DSP în control și aplica legea,ne închid!

 • 23 noiembrie 2017 la 7:36
  Permalink

  Ești ales pe viata?Iei și pensie ai salar?
  Ești tare,i ai prostit bine!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bani europeni pentru drumuri judeţene

Marţi, 28 noiembrie 2017, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest şi Consiliul Judeţean Hunedoara vor semna contractul de finanţare pentru obiectivul

Angajaţii APIA nu au primit un răspuns de la minister în urma protestului

După patru zile de proteste la sediile din judeţ, 22 de angajaţi ai APIA Hunedoara au mers ieri să picheteze

Monica Iacob-Ridzi a fost eliberată din penitenciar

Monica Iacob-Ridzi (foto) a fost eliberată ieri din închisoare. Tribunalul Cluj a respins contestaţia procurorilor DNA faţă de decizia Judecătoriei

Închide