Duminică, devenii sărbătoresc Ziua Naţională!

28 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Se anunţă un spectacol de proporţii, duminică, de Ziua Naţională a României, la Deva. Paradă militară, foc de artificii, spectacol folcloric şi aprinderea luminilor de Sărbători! Acestea sunt principalele atracţii din programul Zilei Naţionale a României în municipiul reşedinţă de judeţ.
Primăria municipiului Deva şi Consiliul Local Deva, împreună cu Centrul Cultural „Drăgan Muntean“, organizează manifestările de 1 Decembrie în oraş.
Cea mai mare sărbătoare a românilor debutează la ora 10:30, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 (zona Cinematografului „Patria”), cu oficierea serviciului religios şi alocuţiuni ale oficialităţilor referitoare la semnificaţia Zilei Naţionale a României. La ora 11:00, publicul prezent la eveniment va putea urmări o impresionantă paradă militară, desfăşurată pe acordurile Fanfarei din Petreşti (judeţul Alba), cea mai longevivă fanfară din România, înfiinţată în urmă cu 140 de ani. Anul acesta, devenii care vor fi prezenţi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru a urmări parada de Ziua Naţională a României vor avea parte şi de un moment inedit. În deschiderea blocului de defilare a tehnicii, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara va prezenta şi caii de serviciu, folosiţi în acţiunile desfăşurate în zonele montane, greu accesibile şi pe traseele turistice.
După parada militară, devenii sunt invitaţi în Piaţa Unirii, din centrul istoric al oraşului, la Hora Unirii şi la două spectacole folclorice de excepţie, oferite de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara (la ora 11:45) şi de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva (la ora 16:30). Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor culmina cu aprinderea iluminatului festiv de Sărbători (ora 17:30) şi cu un spectaculos foc de artificii (ora 19.30).

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fetiţă de 13 ani lovită pe trecerea de pietoni

Un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 13 ani a fost rănită, a avut loc în municipiul Deva....

Ordin de protecţie împotriva soţului violent

O femeie, de 21 de ani, a reclamat poliţiştilor că în seara zilei de 26 noiembrie, în timp ce se...

A tăiat 200 de metri de cablu de pe calea ferată

Un bărbat a tăiat peste 200 de metri liniari de cablu din cupru, din staţia C.F.R. Mintia, de la vechea...

Închide