Dublu triumf, aproape de un record

2 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ11 x 1 marincu

Atleta Florentina Marincu (foto), legitimată la CNS „Cetate” Deva, a câştigat ambele probe în care a luat startul în etapa a II-a a Campionatului Naţional de Seniori, tineret şi juniori I.
Sportiva antrenată de Nicolae Alexe s-a impus în cursa 60 de metri, cu o performanţă la o sutime de secundă distanţă de recordul naţional care îi aparţine, şi a fost lideră la săritura în lungime, cu un salt de 6,50 metri. În cadrul aceleiaşi competiţii, desfăşurată la finalul săptămânii, la Bucureşti, Andrei Deliu, de la SCM Deva, s-a clasat pe locul doi în proba de săritura cu prăjina, cu aceeaşi performanţă a câştigătorului.
Plus la viteză, minus la lungime
Atleta numărul unu a judeţului s-a revanşat în proba de 60 de metri după finala ratată săptămâna trecută la Bacău. Florentina a câştigat finala cursei de viteză a competiţiei cu timpul de 7,43 secunde, după ce în calificări obţinuse un excelent 7,41 secunde. Timpii au fost mult mai buni decât cel de 7.58 secunde scos săptămâna trecută şi sunt aproape de recordul naţional la senioare de 7,40 secunde, care a fost stabilit de Florentina în data de 15 martie 2014. Atleta de la CNS „Cetate” Deva a fost urmată în clasamentul probei de Ana Maria Roşianu (CSM Craiova) cu 7.45 secunde şi Anamaria Ioniţă (CSU Piteşti) cu 7.64 secunde.
Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a triumfat şi în proba de săritură în lungime la care este dublă campioană mondială la nivel de cadete, însă cu o performanţă mai slabă decât la Bacău. Florentina a câştigat competiţia cu o performanţă de 6,50 de metri, mai modestă decât cea de 6,66 metri, realizată săptămâna trecută la Bacău, care era la un singur centimetru distanţă de recordul european şi naţional de sală (6,67 metri) care aparţine tot Florentinei, din anul 2014. În finala de lungime, Marincu a fost urmată în clasament de Elena Panţuroiu (LPS Cl. Muscel) cu 6.27 metri şi Andreea Lefcenco (CS Farul Constanţa) cu 5.69 metri. Cu siguranţă, performanţele Florentinei vor fi din ce în ce mai bune la competiţiile viitoare.
În cadrul aceleiaşi competiţii, desfăşurată la finalul săptămânii, la Bucureşti, Andrei Deliu, de la SCM Deva, s-a clasat pe locul doi în proba de săritura cu prăjina. Sportivul antrenat de Florin Bucur a reuşit să treacă peste ştacheta înălţată la 4,80 de metri, la fel ca şi Florin Matei (CNO Bucureşti), care a triumfat, pentru că a avut mai puţine încercări la această înălţime.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A crescut numărul bolnavilor depistaţi cu cancer în judeţ

În judeţul Hunedoara, în 2014, numărul bolnavilor depistaţi cu cancer a crescut faţă de anii 2013 şi 2012.

Şi-au pierdut bursele din cauza absenţelor

Mai mulţi elevi de liceu sau din clasele de „profesională“ din Valea Jiului au pierdut banii oferiţi ca ajutor de...

Relaţia Parlament-Guvern este cel mai important pilon politic al reformãrii României

Reuniunea Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat de la Sinaia a clarificat în primul rând care sunt obiectivele partidului...

Închide