Dublu bronz naţional, cu recorduri personale

11 x 1 Bogdan-SitoianuCiprian Marinuţ

Atletul Bogdan Sitoianu (foto), de la CNS „Cetate” Deva, s-a autodepăşit şi a realizat două recorduri personale, pe baza cărora a obţinut două medalii de bronz la Campionatul Naţional rezervat juniorilor II, desfăşurat la Bucureşti, la finalul săptămânii. Sportivul antrenat de Mihai Luca este în primul an la nivel de juniori II şi a concurat incomplet refăcut după o accidentare, astfel că performanţele sunt unele peste aşteptări.

Performanţă în probele tehnice
Medaliat încă de la nivelul juniorilor III în probele tehnice de triplusalt şi săritura în lungime, Bogdan Sitoianu s-a menţinut pe podium şi la primele competiţii ca juniori II. Atletul antrenat de Mihai Luca s-a clasat pe locul trei în proba de triplusalt cu o performanţă de 14.12 metri, fiind depăşit doar de Răzvan Grecu (CSS 1 Constanţa) cu 14.78 metri şi Alexandru Tache (LPS Piteşti, CA Roman) cu 14.61 metri. În finala competiţiei de săritura în lungime, Bogdan a ocupat tot locul trei, cu 6,76 metri, la un singur centimetru de ocupantul locului doi, Claudiu Haţegan (CN M. Emin. Oradea, CSU Oradea), care a sărit 6.77 metri. Lider al probei a fost Gabriel Biţan, CSM Ploieşti) cu 7.13 metri. Antrenorul Mihai Luca laudă rezultatele sportivului său, mai ales că acesta era la un pas de a nu participa la competiţie, din cauza problemelor medicale. „În finala de la lungime, Bogdan a fost la un singur centimetru de locul doi, în condiţiile în care a avut săritură mai bună, dar echipamentul său a şters nisipul undeva mai în spate şi arbitrii nu au validat performanţa reală. E important că a realizat recorduri personale şi la lungime şi la triplu, în condiţiile în care în 16 ianuarie s-a accidentat la genunchiul drept la antrenament şi a urmat tratament timp de două săptămâni. Am crezut atunci că sezonul de sală s-a încheiat pentru el, dar Bogdan a muncit mult şi cu ambiţie, chiar şi pe fond de durere. El e primul an la juniori II şi a avut adversari mai mari. O parte a rezultatelor se datorează colectivului de cadre medicale de la şcoală şi de la Centrul de recuperare de pe lângă Spitalul judeţean Deva (Baia Sărată), care l-au ajutat foarte mult, precum şi conducerii şcolii, care i-a acordat credit total pentru a participa la competiţii, deşi avea probleme medicale”, a spus antrenorul Mihai Luca. Obiectivul sportivului devean pentru această primăvară este participarea la Campionatul Balcani al juniorilor II, iar pentru sezonul în aer liber este obţinerea calificării la FOTE 2015.

Unicat în judeţ
În afara lui Bogdan Sitoianu, nici un alt atlet din judeţ nu a mai reuşit să urce pe podium la competiţia juniorilor II, de la finalul săptămânii. De la CSS Hunedoara, cele mai bune rezultate le-a avut Alexandru Huţanu, clasat pe locul opt în proba de 3.000 metri cu timpul de 9.26.03. La finala Campionatului Naţional de sală a juniorilor II, au participat 428 de atleţi, din care 172 la feminin şi 256 la masculin, de la 103 de cluburi din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Parângul va găzdui Campionatul Naţional de Sanie

Peste 60 de sportivi din toată ţara, copii şi cadeţi, printre care şi 10 reprezentanţi ai Secţiei de sanie a

Numerele extrase duminică, 22 februarie la Loto

Duminică, 22 februarie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc. Iată care

Weekend cu accidente la Mănăstirea Prislop

Jandarmii hunedoreni, responsabili cu asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona Mănăstirii Prislop, au fost nevoiţi să intervină pentru a...

Închide