Dublu bronz cu străluciri de aur

Ciprian Marinuţ

Echipele de lupte libere, masculin şi feminin, ale CSS Hunedoara, au cucerit medaliile de bronz la Campionatele Naţionale de Juniori I. Performanţa capătă străluciri de aur, întrucât CSS Hunedoara este singurul club din ţară prezent pe podium cu ambele echipe.

Hunedoara, „patria” luptelor româneşti
Şcoala de lupte libere a Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara a fost cea mai medaliată din ţară la cele două turnee finale ale Campionatului Naţional rezervat juniorilor I (18-20 ani). Echipa feminină antrenată de Ioan Boca a obţinut medalia de bronz la turneul final, desfăşurat în weekend, la Roman. Formaţia băieţilor pregătiţi de Emil Nicoară a urcat pe treapta a treia a podiumului la etapa naţională care a avut loc la finalul săptămânii, la Odorheiu Secuiesc. Fetele au fost devansate în clasament de CSS Roman şi CSS Botoşani şi au depăşit cluburile CSS Reşiţa şi SCM Craiova. La masculin, CSS Hunedoara a fost întrecută de CSS Reşiţa şi CSS Odorheiu Secuiesc, dar a fost mai bună decât CSS Zalău, Steaua Bucureşti şi Cetate Deva. Însumate, cele două clasamente demonstrează că  Hunedoara este un fel de „patrie” a luptelor libere din România, întrucât clubul hunedorean este singurul din ţară prezent pe podium atât la feminin, cât şi la masculin.

Maximum posibil la băieţi
Echipa de băieţi a clubului din Hunedoara a pierdut duelurile cu CSS Reşiţa (2-6) şi CSS Odorheiu Secuiesc (3-5) şi a câştigat disputele cu CSS Zalău (6-2) şi Steaua (8-0, ratarea categoriilor n.r.). Cetate Deva a absentat de la turneul final. Antrenorul Emil Nicoară consideră că medalia obţinută de echipa masculină este performanţa maximă posibilă la acest moment. „Sportivii echipei noastre sunt în primul an la juniori I, fiind aceiaşi care au devenit campioni naţionali anul trecut la cadeţi, şi nu au încă suficientă experienţă la acest nivel. În plus, cele două echipe care ne-au devansat au în componenţă mulţi sportivi de la loturile naţionale”, a spus Emil Nicoară.

Se putea mai mult la feminin
La fete, echipa CSS Hunedoara a avut în componenţă şi trei sportive de la CSS Cluj, întrucât nu a avut luptătoare la toate categoriile de greutate. Hunedorencele au pierdut întâlnirile cu CSS Roman şi CSS Botoşani, ambele cu scorul de 3-5, şi s-au impus în duelurile cu CSS Reşiţa (5-3) şi SCM Craiova (6-2). Antrenorul Ioan Boca crede că clujencele au tras echipa în jos, iar CSS Hunedoara a ratat din cauza lor o medalie mai strălucitoare. „În duelurile cu primele clasate, două sportive din Cluj au pierdut meciurile decisive, prin tuş, după ce au avut avantaj la puncte. Cu acele victorii, CSS Hunedoara putea fi campioană naţională. Oricum, pentru sezonul următor, o să avem doar sportive de la Hunedoara în echipă”, a spus Ioan Boca.
Componenţa echipei de băieţi: Mădălin Ivan (ctg. 50 kg), Florin Rădulescu şi Andrei Bitrian (ambii ctg. 55 kg), Mihai Şugar (ctg. 60 kg), Robert Schneider (ctg. 66 kg), Radu Harabagiu (ctg. 74 kg), Andrei Anghel (ctg. 84 kg),  Cornel Muntean şi Radu Plitea (ctg. 96 kg), Beniamin Onofei (ctg. 120 kg).
Componenţa echipei feminine: Roxana Lucaci (ctg. 44 kg), Bianca Croitoru (ctg. 48 kg), Simona Pricob (ctg. 51 kg), Ramona Pricob (ctg. 63 kg), Sorina Atanasie (ctg. 67 kg); plus Mădălina Moraru (ctg. 56 kg) şi Angela Sălăjean (ctg. 72 kg) de la CSS Cluj-Napoca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.