Drumurile comunale din Bunila intră în modernizare

Magdalena Şerban

A răsărit soarele şi pe strada administraţiei publice din Bunila, primarul de aici semnând, ieri, contractele de finanţare pentru modernizarea a două drumuri comunale. Astfel, încetul cu încetul, comunitatea locală va beneficia de o serie de investiţii, până acum fiind vitregită la acest capitol.
„Ieri am semnat contractele de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru drumurile comunale DC103A Cernişoara Florese -Vadu Dobrii şi DC 111A Bunila – Cernişoara Florese. Valoarea totală de finanţare este de 11.258.926 lei. Trebuie asfaltate, deoarece ele sunt în cea mai mare parte de pământ, doar o porţiune de cinci kilometri din DC103A fiind pietruită. Vor fi modernizate, prevăzute cu rigole de scurgere şi podeţe”, a afirmat Romulus Stroia (în foto, în momentul semnării contractului), primarul comunei Bunila.
Potrivit acestuia, alte două programe investiţionale îşi aşteaptă eligibilitatea. Primul e accesat prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor şi urmăreşte achiziţionarea unui buldoexcavator (circa 58.000 de euro), iar al doilea se află în evaluare la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Timişoara şi are ca obiectiv modernizarea şi dotarea căminelor culturale din satele Poieniţa-Voinii, Bunila şi Cernişoara-Florese (250.000 de euro).
„Vrem ca lucrurile să se pună în ordine în comuna noastră. Nu putem moderniza şi reabilita totul dintr-un singur foc, dar deschidem orice portiţă apare, fie europeană sau guvernamentală, pentru a obţine finanţarea proiectelor pe care le avem în plan. Din bugetul local nu ne permitem asemenea lucrări, tocmai de aceea ne zbatem să răzbim”, a mai declarat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi la Blăjeni, deszăpezirea se face cu forţe proprii

Administraţia comunei Blăjeni s-a aprovizionat cu 40 de tone de material antiderapant pentru iarnă, deszăpezirea urmând să fie făcută în

Moş Nicolae vine la copiii din Simeria

Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, cu sprijinul Primăriei, pregăteşte o serie de manifestări dedicate sărbătorilor de iarnă.

Primăria Hunedoara preia activitatea de salubrizare a municipiului

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu (foto), susţine că de la anul, curăţenia oraşului va fi efectuată de o firmă a primăriei,...

Închide