Actualitate

Drumuri modernizate pe banii Ministerului Dezvoltării

Livia Botici

La începutul acestei săptămâni, Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local vor fi reabilitate şi modernizate, cu bani de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului. În doar trei zile, din judeţ au plecat către Bucureşti 16 propuneri de proiecte pentru aproape 200 de kilometri de drumuri judeţene din Hunedoara.

Pe asfalt, către Cetăţile Dacice

Toate cele 16 proiecte propuse de judeţul nostru pentru reabilitare şi modernizare până în acest moment, aparţin Consiliului Judeţean Hunedoara. Dintre acestea, cel mai important pentru turismul şi dezvoltarea judeţului este drumul dintre Costeşti şi Sarmizegetusa Regia, ce se întinde pe o lungime de 18 kilometri, şi care, astăzi, este doar pietruit. În afară de acest traseu, Consiliul Judeţean Hunedoara a mai propus următoarele drumuri pentru modernizare şi reabilitare: limită judeţ Arad-Căzăneşti, Cabana Rusu-Masivul Parâng, Pasul Vulcan-Vulcan, Gherila-Bunila-Vadu Dobrii, DN66 (Merişor)-Dealu Babii-Vulcan, Streisângeorgiu-Luncani-Târsa-Costeşti-DJ 705A, Hobiţa-Baleia, Nucşoara-Cabana Pietrele, Jeledinţi-Măgura, limită judeţ Arad-Pojoga-Sălciva-Tisa, DN66A (Iscroni)-Aninoasa, Luncoiu de Jos-Stejărel-Luncşoara-Dumeşti-DJ 706, Bulzeşti de Sus-limită judeţul Alba, Aurel Vlaicu-Gelmar şi drumul dintre Stei şi DJ 687D. Cumulat, toate aceste trasee însumează aproximativ 180 de kilometri. Ele urmează să fie analizate de Ministerul Dezvoltării şi Turismului şi abia apoi vor fi, sau nu, aprobate.

„Este un proiect benefic pentru comunităţi”

Potrivit lui Dorin Gligor, subprefectul judeţului Hunedoara (foto), Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) vine în sprijinul autorităţilor, care nu au mai avut timp să depună proiecte de finanţare pe Măsura 322. „În acest moment, s-a finalizat alocarea de fonduri pe acest program al Fondului Agricol de Dezvoltare Rurală şi autorităţile nu mai pot să depună proiecte. Cu această Ordonanţă de Urgenţă, Ministerul Dezvoltării şi Turismului alocă resurse suplimentare pentru a sprijini dezvoltarea infrastructurii. Este un lucru extrem de bun, pentru că din resurse proprii, deocamdată, o comună din România nu-şi poate susţine şi dezvolta infrastructura. Proiectul ministerului de resort, care are la dispoziţie un buget de patru miliarde de euro, se va derula până în anul 2015 şi va beneficia de o finanţare multianuală. Noi sperăm ca, în primă fază, judeţul nostru să beneficieze de construirea a cel puţin 250 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local”, a declarat Dorin Gligor, subprefectul judeţului Hunedoara.

One thought on “Drumuri modernizate pe banii Ministerului Dezvoltării

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura