Politica si administratie

Drum judetean, modernizat cu fonduri europene

Sorin Blada, Agerpres

Ieri, după amiază, în satul Feregi, din comuna Cerbăl, a avut loc festivitatea inaugurării lucrărilor  de modernizare la DJ 708D: Veţel – Muncelu Mic – Poieniţa Tomii – Feregi. La eveniment, au participat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, beneficiarul acestei lucrări, primarii comunelor Veţel şi Cerbăl, precum şi reprezentanţi ai constructorului, firmele Transconstruct şi Drupo.

Asigură dezvoltarea turismului în zonă
Modernizarea acestui drum judeţean va deschide perspectiva de dezvoltare a localităţilor din Ţinutul Pădurenilor. Investiţia, în valoare de 29,04 de milioane lei, este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR), a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.
Drumul are o lungime de 10,86 kilometri şi face legătura între localităţile Veţel – Muncelu Mic – Poieniţa Tomii – Feregi, lucrările urmând să se deruleze pe o perioadă de 21 de luni.  Proiectul are ca scop îmbunătăţirea legăturilor rutiere între Ţinutul Pădurenilor şi partea centrală a judeţului Hunedoara, în paralel cu asigurarea unei alternative de conectare la reţeaua de infrastructură a Regiunii Vest.
Important este că această investiţie, odată finalizată, va asigura dezvoltarea potenţialului turistic al Ţinutului Pădurenilor, zonă afectată de restructurările din minerit, dar şi creşterea atractivităţii judeţului Hunedoara şi, implicit, a Regiunii Vest, prin modernizarea infrastructurii rutiere.

Trei proiecte câştigate
Contractul de finanţare al lucrării prevede că din investiţia totală de 29,04 de milioane de lei, suma de 21,16 milioane de lei va fi asigurată din fonduri nerambursabile ale Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR), 2,81 de milioane de lei vor proveni de la bugetul de stat, iar 490.000 de lei de la bugetul CJ Hunedoara.
CJ Hunedoara a reuşit să câştige, până acum, trei proiecte de reabilitare a unor drumuri judeţene, valoarea totală a fondurilor europene atrase depăşind 31 de milioane de euro.

3 comentarii la „Drum judetean, modernizat cu fonduri europene

  • dupa ce ti-ai luat sate intregi in aceeste zone te-ai dat peste cap sa faci drumurii in alte partii in judet nici nu-ti pasa asta este molot un profitor lucrarii la martinestii si padurenii

  • Esti tare Moloţe!!ce dezvoltare a turismului in zonă? Acolo au mai rămas doar bătrânii! Ăia cărora le-ai luat păşunile ca să-ţi faci stână!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura