DREPT LA REPLICĂ – La articolul cu titlul ,,Primarul Municipiului Deva, Florin Nicolae OANCEA DEZINFORMEAZĂ! Centralele termice pe biomasă pot fi montate în câteva luni, nicidecum în 2 ani”

Pentru corecta informare a opiniei publice şi ca răspuns la afirmaţiile deputatei AUR Ana­maria Gavrilă apărute în publicaţia dum­nea­voastră, în virtutea dreptului la replică facem următoarele precizări:
Investiţia ,,Centrală termică pe biomasă pentru asigurarea agentului termic în sistem centralizat” trebuie să parcurgă următoarele etape, obligatorii, conform legii:
1. Stabilirea oportunităţii investiţiei
2. Identificarea amplasamentului, care trebuie să aparţină domeniului public
3. Cuprinderea în bugetul municipiului
a studiului de fezabilitate aferent investiţiei
4. Elaborarea Studiului de fezabilitate aferent investiţiei (care cuprinde inclusiv certificatul de urbanism şi avizele aferente acestuia)
5. Recepţionarea şi aprobarea, prin
ho­tă­­râre de consiliu local a Studiului de fezabilitate
6. Aprobarea prin hotărâre de consiliu local a finanţării investiţiei
7. Lansarea procedurii de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie
8. Elaborarea proiectului tehnic
9. Emiterea autorizaţiei de construire
10. Emiterea ordinului de începere a lucrărilor
11. Executarea lucrărilor
12. Recepţionarea lucrărilor

Din practică o astfel de procedură durează aproape doi ani. Ori şcolile Devei şi apar­ta­mentele din municipiu trebuie asigurate cu agent termic (apă caldă şi căldură) în iarna 2021/2022, nu mai târziu.
Execuţia efectivă a lucrărilor (pct. 11) poate dura doar patru luni aşa cum afirmă depu­tata AUR Anamaria Gavrilă, dar întregul tra­seu al derulării investiţiei este cel mai sus-men­ţionat,conform legii.

Biroul de presă

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Supercupa României se va disputa în străinătate

Preşedintele Răzvan Burleanu a anunţat într-o conferinţă de presă că Federaţia Ro­mână de Fotbal intenţionează ca, începând cu ediţia 2022,

Florentina vrea o medalie olimpică

Cea mai recentă performanţă a atletei Flo­rentina Marincu Iuşco (foto), la săritura în lun­gime, a fost o surpriză plăcută chiar

Tir cu aer comprimat. Medalii pentre România la Campionatele Europene

Echipa feminină a României a cucerit me­daliile de bronz la proba de puşcă aer com­primat 10 metri, la Campionatele Europene

Închide