Actualitate

Dragobetele a sãrutat fetele

Magdalena Şerban

În comuna Luncoiu de Jos, în acest an, s-a iubit în dulcele stil românesc, respectându-se tradiţia naţională. Aşa s-a făcut că seara de sâmbătă a fost dedicată sărbătorii Dragobetelor, multe cupluri fiind puse pe jar într-un spectacol-concurs găzduit de căminul cultural din localitate.

“Moni şi Iri”, atracţia serii

Cele trei perechi înscrise în concurs au fost completate de două personaje mondene, Moni şi Iri, aflate la mare căutare, parodia fiind susţinută de două fete din comună, care pe tot parcursul serii au dovedit o bună cunoaştere a cancan-urilor românesti, făcând deliciul publicului prezent într-un număr neaşteptat de mare. Probele, începând cu cele de cunoaştere reciprocă şi continuând cu găsirea inelului (doar cu gura) dintr-un bol cu frişcă şi punerea lui pe degetul partenerei, evident, în timp record sau dansul cuplului cu portocala, toate au dat mari bătăi de cap juriului, adolescenţii dovedindu-se apţi pentru orice încercare. Cu 10 pe linie (atipic, notele fiind de la 1 la 5), cuplul format din Moni şi Iri a primit un premiu special, menit să le îndulcească relaţia, aflată într-un mare impas. Locul III (73 de puncte) i-a revenit perechii formată din Bianca Bota şi Darius David. Premiul II (82 de puncte) a mers la cuplul format din Ema Rus şi Bogdan Drăghici, iar câştigătorii ediţiei au fost Iulia Malea şi Vlad Boglea, cu 90 de puncte. Juriul s-a dovedit a fi în asentimentul spectatorilor, ghidâdu-ne după aplauzele şi exclamaţiile susţinute la auzirea câştigătorilor.

Ediţie cu repetiţie

Nu doar concursul a fost unul distractiv. Nu au lipsit dansul şi muzica, fiecare prestaţie având legătura directă cu comuna Luncoiu de Jos. Trupa de breakdance „Crazy Team“ a smuls multe aplauze, iar experienţa de şapte ani a unui cuplu şi mai tânăr de dansatori, format din Ilinca Lorinţi şi Alexandru Poenar (localnic din satul Podele) şi-a spus cuvântul, într-un colaj de dansuri (populare, de societate etc..) prestat cu mare artă. Dansul ţigănesc şi cel cu măşti au venit în completarea programului artistic, fiind performat de două cupluri născute parcă pentru asta. În ceea ce priveşte adolescenţii de aici, se poate afirma, fără reţinere, că Luncoiu de Jos este comuna sau una dintre comunele hunedorene înzestrată cu cele mai multe talente pe cap de locuitor. Silitori, fără fiţe şi teribilism, adolescenţii îşi exersează aptitudinile necerând nimic în schimb. Poate doar puţină apreciere.

Primăria a susţinut manifestarea

„Dacă am face o ediţie locală, am putea-o numi «Luncoiul are talent» sau am putea participa cu brio la «Românii au talent». Tot spectacolul a fost organizat de două tinere: Larisa şi Dalila, cărora le mulţumesc pentru efortul depus. Primăria a susţinut şi va susţine, în continuare, acest eveniment, care vrem să devină o tradiţie locală. Mai urmează şi altele, cu fiecare ocazie semnificativă. După cum se poate observa, avem o comună cu oameni deosebiţi şi copii speciali”, a declarat Călin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos.

2 comentarii la „Dragobetele a sãrutat fetele

  • Comuna Luncoiu de Jos s-a dovedit inca odata ca este condusa de un primar plin de inventivitate si cu mult potential.FELICITARI si la multe lucruri bune in continuare.

  • Felicitari initiatorilor ! chiar era nevoie de asa ceva in spatiul rural hunedorean. Dupa cum stiti marea majoritate a satelor/comunelor au ziua/zilele localitatii, moment de comuniune al intregii comunitati, un fel de dar oferit comunitatii. De regula, la astfel de evenimente, sunt invitate formatii, diversi cantareti de muzica populara sau de alte tipuri. Dar, ce am observat, la majoritatea, este urmatorul aspect: lipsesc chiar membrii ai comunitatii pe scena, prin diverse programe artistice ce sa reliefeze diverse aspecte/trairi/traditi/dorinte ale localnicilor.Se investesc foare multi bani pentru diversi cantareti dar se investeste prea putin suflet in ceea ce exista in acea comuna. Exemplul prezentat mai sus, din comuna Luncoiu de Jos, este demn de laudat ! arata ca si in mediul rural exista initiativa civica, am putea zice, ce poate valorifica atat specificul local cat si mentalul colectiv din zilele noastre pentru a crea o comunitate unita si in simtire si nu doar in sintagma de ,,consateni”. Felicitari !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura