Actualitate

Două premiere la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

Un sfârșit de săptămână plin la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani. Iubitorii de teatru sunt așteptați să calce pragul instituției, pentru a vedea spectacole în premieră, atât pentru adulți cât și pentru copii dar și un spectacol invitat.

O scultură brâncușiană
Astăzi, începând cu ora 19:00, sunteți invitați la spectacolul sonor „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși”, găzduit la Sala Atelier a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani. Spec­ta­colul sonor, „Dezleganie”, are o durată de 50 de minute și este construit ca o sculptură sonoră pornind de la operele lui Constantin Brâncuși. La baza spec­ta­colului stă sculptura brâncușiană „Înce­putul Lumii” (1924). Instrumentele prin­ci­pale folosite sunt vioara și cavalul. Con­ceptul turneului are în spate pa­siunea lui Constantin Brâncuși pentru vioară, pro­ta­gonistul principal al proiectului fiind Sergiu Corbu Boldor – violinist.Intrarea pu­blicului este gratuită, în limita locurilor dis­ponibile (40 scaune), în baza unei rezervări la numărul de telefon 0729077662.

Se îmbată și uită unde a pus salariul
Apoi, sâmbătă, 16 aprilie 2022, de la ora 18.00, va avea loc premiera spec­ta­colului „Detectorul de minciuni”, de Vasili Sigarev, regia Ion Vântu. O comedie spumoasă plină de neprevăzut. „A fost odată ca niciodată o familie, familia Bâzov. Familia e compusă, evident, dintr-un el si un ea. El, Boris Semionovici, 42 de ani, ea Nadejda Petrovna… fiind totuși o doam­nă, nu-i vom dezvălui vârsta. La o primă vedere pare a fi o familie obișnuită, dar, odată, Boris se îmbată și uită unde a pus salariul. Nadejda, fiind o bună gospodină, nu poate lăsa ca acest incident să rămână așa. Ce ți-e și cu femeile astea… așadar cheamă un specialist să rezolve problema. Va rezolva oare problema sau nu? Și dacă o va rezolva, oare totul se va termina? Veți afla urmărind specta­co­lul!”. Din distribuție fac parte: Nicoleta Bolcă, Mihai Sima și Dorin Ceagoreanu. Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului.
Duminică, 16 aprilie 2022, cei mici și nu numai sunt așteptați în lumea misterelor și a magiei. De la ora 12.00 este pro­gramată Premiera Spectacolului „Miste­rele Magiei”, concept Dan Mirea, regia Valentin Neacșu.Un spectacol interactiv pentru întreaga familie, cu elemente de magie și efecte speciale integrate într-o poveste în care îl întâlnim pe magician călătorind într-o lume de mister, în cău­tarea baghetei magice. Un personaj îndrăgit apare în peisaj, pentru a-i face cunoscut pericolul în care se află lumea copiilor și visele lor, arătându-i calea Magicianului. În ritmul fanteziei, umo­rului, cântecelor subtile și muzica ino­vatoare, acest spectacol vine cu un aer proaspăt și nou în această lume falsă și lipsită de modele. Toți cei prezenți la spectacol, vor avea parte de o surpriză dulce din partea iepurașului adus prin magie.Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și 10 lei pentru adulții înso­țitori.Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura