Două noi recorduri stabilite de Avram Iancu, polisportivul din Petroşani

Maximilian Gânju

Polisportivul din Petroşani, deja cunoscut pe plan naţional şi internaţional, Avram Iancu (foto), a stabilit un nou record naţional pe Dunăre, dar a stabilit şi un altul, respectiv peste 36 ore de înot fără oprire.
„Am spus că de această dată vreau să vorbesc mai puţin, dar să dau din braţe mai mult. Am reuşit câteva performanţe unice la nivel naţional, dar şi internaţional. În decursul zilelor viitoare voi dezvolta dimensiunea fiecărei performanţe în parte”, a spus Avram Iancu.
Bibliotecarul din Petroşani a parcurs înotând în Dunăre 107,3 kilometri fără oprire, astfel a reuşit să doboare recordul naţional de distanţă. Totodată este primul român care „sparge bariera de 24 de ore de înot continuu”. „Nu doar că am spart bariera, dar am înotat cu 12 ore peste această barieră. În topurile din do­meniu, pe criteriul anduranţei, ca perioadă de înot, se poate intra cu minimum 24 de ore înotate. Este un record românesc absolut a lungimii reprizei de înot după durată: 36 de ore şi 28 de minute. Cu aceste cifre, faptic vorbind, sunt cel mai rezistent înotător român în ape deschise”, a mai spus polisportivul.
Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, cunoscut pentru că a traversat înot Canalul Mânecii fără echipament de neopren şi a parcurs, în acelaşi fel înot, tot cursul Dunării, stabilise în 2016 un alt record naţional absolut de anduranţă, 17 ore 54 de minute şi 62 de kilometri. Pentru a-şi atinge obiectivul, Iancu s-a antrenat pe tot parcursul acestui an, în Lacul Ştiurţ, din Petroşani, pe Cheile Jieţului, în ape reci sau în contracurenţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.