Actualitate

Noile saloane dedicate bolnavilor cu Covid-19, date în funcţiune la spitalul din Brad

Magdalena Şerban

Spaţiul-tampon amenajat în cadrul compartimentului de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Brad, format din patru saloane cu câte două paturi,
a devenit funcţional. Este destinat exclusiv internării pacienţilor cu suspiciuni de Covid-19.
„A fost implementat un circuit func­ţional, cu cameră de decontaminare a personalului medical, fiind vital un astfel de demers sanitar. S-au schimbat uşi, geamuri, instalaţie termică şi s-au spart pereţi exteriori pentru a se putea realiza acel circuit. A fost trasă apa, iar saloanele au fost dotate cu chiuvete proprii şi toalete mobile. Aici există două monitoare pentru funcţii vitale şi un aparat de ventilaţie me­canică (respiraţie asistată). Sunt câte două paturi în fiecare salon, iar cei care prezintă sus­piciune de Sars-Cov2 sunt internaţi câte unul în salon. Dacă fac parte din aceeaşi familie, atunci îi punem pe ambii în acelaşi salon. Toţi cei în cauză sunt ţinuţi aici doar până în momentul în care fie se pozitivează şi sunt trimişi imediat la un spital suport Covid-19 din judeţ (în funcţie de locurile disponibile) fie nu se confirmă prezenţa virusului şi sunt transferaţi pe secţia noastră de Boli Infec­ţioase. În ultima perioadă am înregistrat atât cazuri confirmate, cât şi sus­piciuni. Nu multe, dar necazul e că încep să reapară în zona Brad. Spun să reapară, deoa­rece au fost cazuri şi în primul val pandemic. Multă lume a ple­cat în concedii şi probabil nu a mai ţinut cont de res­pec­tarea distanţării sociale, a normelor în vigoare şi mai cu seamă de purtatul măştii“, a pre­cizat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.
De amintit că întreaga investiţie de aici s-a realizat cu sprijinul municipa­lităţii, primarul Florin Cazacu prioritizând urgentarea implementării, în contextul celui de-al doilea val de îmbolnăviri marcat la nivel naţional, european şi chiar mondial.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.