Două medalii hunedorene la Cupa Mondială

11 x 1 aeromodele cupa mondialaCiprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Aurul Brad şi-au trecut în palmares două medalii de bronz şi multe alte clasări fruntaşe la etapa de „Cupă Mondială” care a avut loc în premieră pentru judeţul Hunedoara, în acest weekend, la Simeria. La competiţia la care au participat peste 100 de aeromodelişti din 14 ţări, România a fost lideră în clasamentul neoficial pe naţiuni, iar campionul mondial Stepan Stepanciuck (Ucraina) a triumfat în proba de planor F1B a seniorilor.

Performanţe de top
„Icarii” clubului Aurul Brad, coordonaţi de Adrian Macsim, au obţinut unele dintre cele mai bune performanţe ale delegaţiei României în cadrul competiţiei. Aurel Brânzoi s-a clasat pe locul trei în proba de planor A1, fiind devansat de doi aeromodelişti din Ungaria şi urmat în clasament pe locurile patru şi cinci de coechipierii săi Ioan Mascovski şi Călin Becheşi. A doua medalie pentru Aurul Brad a fost obţinută de juniorul Răzvan Borza, care s-a clasat pe locul trei în proba de planor F1A, fiind depăşit de Zoltan Licsei (Ungaria) şi Tamara Kiss (CC Odorheiu Secuiesc). Şi la juniori, locurile patru şi cinci au revenit unor aeromodelişti de la Aurul Brad, respectiv Denis Grigorescu şi Paul Manaţe. „Sunt rezultate foarte bune, având în vedere că în competiţie au fost prezenţi aeromodelişti de top ai lumii. Medaliile noastre şi cele obţinute de ceilalţi români din concurs au făcut ca România să fie lideră în ierarhia neoficială pe naţiuni, devansând Serbia şi Turcia”, a afirmat Adrian Macsim. Cea mai puternică probă a competiţiei, cea de planor F1B, a fost câştigată de campionul mondial Stepan Stepanciuck (Ucraina), el fiind urmat în clasament de Bojan Bostanc (Serbia) şi Edward Larsen  (Norvegia). România a mai reuşit prezenţe pe podium prin Szilard Sijarto (PC Salonta) – locul doi în proba de planor F1 A şi Szaba Balisz (CC Tg. Mureş) – locul trei în competiţia de planor F1C.

Laude pentru condiţiile de concurs
Etapa de „Cupă Mondială” desfăşurată în premieră în judeţul Hunedoara a aliniat la start aeromodelişti din 14 ţări: Turcia, Lituania, Ucraina, Polonia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Norvegia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Macedonia şi România. Conform organizatorilor, toţi participanţii au fost încântaţi de condiţiile de concurs, platoul de la intrarea în oraşul Simeria fiind se pare un loc ideal pentru lansarea de aeromodele. „Toţi competitorii au apreciat locul de desfăşurare şi organizarea competiţiei. Din acest motiv, estimez că etapa de Cupă Mondială pe care o vom organiza la anul va atrage la start şi mai mulţi aeromodelişti, din mai mult de 20 de ţări ale lumii”, a spus Adrian Macsim, antrenorul coordonator al CS Aurul Brad, dar şi al Lotului Naţional de Juniori al României.
Etapa de „Cupă Mondială” de la Simeria a fost organizată de Clubul Sportiv Simeria şi Primăria Simeria în colaborare cu CS Aurul Brad, Federaţia Română de Modelism, ATTE Brad, CC Cristuru Secuiesc şi PC Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare