Actualitate

Două medalii de aur şi trei de argint obţinute de studenţii Facultăţii de Inginerie, în Indonezia

Două medalii de aur şi trei de argint au fost câştigate de studenţii şi doctoranzii Facultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH) cu ocazia participării la Târgul internaţional de ştiinţă pentru tineret YISF Indonezia, rezultatele fiind anunţate luni de inven­tatorul Corneliu Birtok Băneasă (foto), cadru didactic la instituţia de învăţământ supe­rior menţionată.

Mașină de oraș transformată într-una de off-road
Medalii de aur au revenit unor lucrări ela­bo­rate de doctoranzi din domeniul ingineriei materialelor, proiectele având ca temă valorificarea şlamurilor feroase rezultate din industria siderurgică, respectiv, influenţa compoziţiei chimice asupra saboţilor de frână de la căile ferate.
„Protecţia mediului este un domeniu de actualitate, iar doctoranzii noştri au realizat un proiect ce presupune reciclarea şla­murilor provenite din industria siderurgică şi utilizarea lor ca materiale de construcţii”, a explicat Birtok Băneasă.
Medalii de argint au primit trei echipe de studenţi ai facultăţii. Prima dintre ele a prezentat un proiect prin care o maşină de oraş a fost transformată în una de off-road, a doua echipă a dezvoltat o metodă de tăiere originală a plăcilor de aluminiu folosind tehnologia laser, iar cea de-a treia a susţinut un studiu referitor la influenţa pe care o au diferitele tipuri de parapeţi în siguranţa rutieră.
Cadrul didactic a arătat că studenţii FIH sunt încurajaţi să ia parte la diverse ma­nifestări ştiinţifice ori saloane de inventică, pentru că astfel îşi pot expune ideile într-un cadru competitiv şi organizat.
„Implicăm studenţii în această educaţie non-formală pentru că ne dorim să avem ingineri creativi şi inovativi. La finalul facul­tăţii, ei au şanse mult mai bune de a-şi găsi o slujbă mult mai bine plătită deoarece, prin portofoliul lor de lucrări, se poate o diferenţă faţă de alţi candidaţi”, a precizat şeful de lucrări din cadrul FIH.
Târgul internaţional de ştiinţă pentru tineret YISF Indonezia a avut loc în perioada 14-17 martie, în sistem online, rezultatele fiind comunicate apoi de către juriu. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura