Două echipaje pentru Campionatul European de Raliuri

Două echipaje din România vor lua startul în această săptămână în a doua etapă din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), care va avea loc pe macadam, în Letonia. Simone Tempestini vizează un loc pe podium la general, în timp ce Norbert Maior, după locul 2 în prima rundă, îşi doreşte o clasare în topul diviziei ERC3 Junior.

Pe aceeaşi maşină
Tempestini a fost nevoit să abandoneze în startul sezonului din Polonia după ce cutia de viteze a cedat după numai patru probe speciale. Alături de copilotul Sergiu Itu, cvin­tuplul campion naţional absolut al României va evolua pe acelaşi model, Škoda Fabia Rally2 evo.
Raliul Letoniei este una dintre primele competiţii internaţionale la care Tempestini a luat startul în carieră, participând până acum de 3 ori.
„Din păcate, în Polonia nu a mers cum ne-am dorit, deşi am început bine etapa, cu locul 5 la general. Problemele tehnice au decis soarta etapei pentru noi, dar avem o dorinţă mare să aducem un rezultat bun pentru România în Letonia”, a spus Tempes­tini înainte cursei care va debuta joi.
Ce de-al doilea echipaj roman, format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, ambii legi­timaţi tot la Napoca Rally Academy, a ajuns cu entuziasm în Letonia după locul 2 ocupat la ERC3 Junior. „Macadamul este suprafaţa noastră preferată şi abia aşteptăm să luăm startul în Letonia. Poziţia din Polonia ne dă încredere că putem obţine o nouă clasare în top”, a declarat Norbert, care la 22 de ani este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi de raliuri din România.
Cele două echipaje, care fac parte din lotul naţional de raliuri anunţat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, au primit susţinere şi din partea Ministerului Tinere­tului şi Sportului pentru a lua parte la competiţia continentală.
Etapa din Letonia are la start peste 60 de echipaje internaţionale, iar printre cei care vor concura se numără rusul Alexey Lukya­nuk, norvegianul Andreas Mikkelsen, polonezul Mikolaj Marczyk sau irlandezul Craig Brian.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.