Două capele noi în comuna Mărtineşti

31 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

    Conducerea comunei Mărtineşti, împreună cu Parohia Ortodoxă şi cu sprijinul enoriaşilor au finalizat capela din satul Dîncu Mic, iar lucrările continuă la capela din localitatea Dîncu Mare.
„În cazul capelei din Dîncu Mic, finanţarea a fost asigurată circa 99 la sută de la bugetul local, existând şi unele mici contribuţii din partea enoriaşilor. Încăperea va oferi două locuri pentru persoanele decedate şi va deservi absolut toate cultele. Lucrările au început în primavara acestui an, aşa că se poate spune că ne-am mişcat repede. Noi am cumpărat clădirea de la o cooperaţie ce o avea în proprietate, locaţia nefiind folosită de vreo 20 de ani. Am făcut apoi toate aceste multiple reabilitări şi amenajări şi i-am dat utilitatea actuală, cea de capelă. Terenul de sub edificiu aparţinea Parohiei Ortodoxe şi l-am achiziţionat la o sumă modică. Prin urmare, suntem proprietarii de drept. Urmează să se facă sfinţirea lăcaşului şi să fie dat în circuit. Pentru că legea ne obligă, vom stabili în şedinţă de Consiliu Local un tarif, dar vreau să asigur cetăţenii că va fi unul simbolic, nu să ne îmbogăţim pe seama omului aflat la necaz. Repet, în condiţiile în care cadrul legislativ ne obligă să facem asta, e musai să ne supunem“, a arătat Adinel Botescu (medalion), primarul comunei Mărtineşti.
Legat de capela de la Dîncu Mare, a fost deja ridicată pe terenul bisericii ortodoxe de acolo. Situaţia este însă puţin diferită, după cum explică primarul, ajutorul financiar fiind dat de enoriaşi, iar administraţia publică asigurând doar o parte din suma necesară pentru a fi procurate materialele de construcţii. ,,Proiectul a fost plătit de către o familie din sat, mâna de lucru aparţine tot celor din sat, iar până în toamnă se va finaliza. şi aceasta va putea fi folosită de toate cultele religioase. Deocamdată sunt primele două capele de la noi, dar în funcţie de alocările bugetare viitoare, chiar poate de rectificarea bugetară ce se apropie, vom încerca să facem acelaşi lucru şi în restul localităţilor“, a adăugat primarul comunei Mărtineşti.(Magdalena Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Postul de director medical al spitalului devean, neinteresant

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva are atât managerul, cât şi directorul medical cu interimat.

Aproape 70 la sută dintre dascălii din judeţ şi-au luat Definitivatul

Aproape 70 la sută dintre dascălii hunedoreni care au susţinut examenul de Definitivat au promovat. Sesiunea 2019 s-a desfăşurat la...

Protest spontan la Termocentrala Mintia

Ieri, salariaţii de la Termocentrala Mintia au protestat din nou.

Închide