FlashSport

Două calificate şi o eliminată

Ciprian Marinuţ

Echipele Minerul Lupeni şi FC Hunedoara s-au calificat în etapa a V-a a Cupei României, după ce au trecut, ieri, de Minerul Mătăsari şi Arieşul Turda, iar CFR Simeria a fost eliminată, după prelungiri, de Unirea Alba Iulia.

O calificare muncită, alta cu noroc
Minerul Lupeni (Liga a II-a) a avut o misiune dificilă în derby-ul cu ortacii de la Minerul Mătăsari (Liga a III-a), disputat pe terenul echipei din eşalonul trei. Trupa hunedoreană, pregătită de Ionel Augustin, a întâmpinat o rezistenţă dârză din partea adversarilor şi a reuşit golul victoriei abia cu cinci minute înainte de final, prin ex-corvinistul Robert Cristian. În schimb, FC Hunedoara a avut noroc cu carul şi a obţinut, pe Stadionul „Michael Klein”, un succes la scor de handbal (8-0), întrucât Arieşul Turda (Liga a II-a) s-a prezentat la meci cu juniori A. Adversara hunedorenilor nu a putut încă să îi legitimeze pentru noul an competiţional pe fotbaliştii de la prima echipă, din cauza problemelor financiare. În aceste condiţii, alb-albaştrii au făcut spectacol şi au punctat prin Zelencz (12, 15 şi 33), Şandor (39), Corobea (75 şi 89), Barbulovici (82) şi Doroi (90).

Învinşi în prelungiri
CFR Simeria (Liga a III-a) a părăsit competiţia cu capul sus, fiind învinsă, la limită, scor 1-2, după prelungiri, de fosta echipă de Liga I, Unirea Alba Iulia. Prima repriză a fost plictisitoare, fotbalul fiind sufocat de căldură şi de carenţele celor două formaţii, astfel că, la pauză tabela indica un scor alb, 0-0. Alb-negrii, pregătiţi de fostul stelist Marius Baciu, şi-au luat în serios rolul de favoriţi în repriza secundă, iar nou-intratul Mureşan (min. 73) a deschis scorul cu un lob elegant de la marginea careului mare peste portarul Dragotă, 0-1. Feroviarii au reacţionat cu ambiţie şi au reuşit să ducă meciul în prelungiri prin Pepenar (min. 80) care a expediat în vinclu o lovitură liberă de la 19-20 de metri. Imediat după startul prelungirilor, acelaşi Mureşan (93) a speculat indecizia fundaşilor simerieni şi a marcat cu un şut plasat de la 8-10 metri. Pe final, echipa antrenată de Gheorghe Cornea nu a mai avut resurse fizice pentru a forţa egalarea, iar Unirea a câştigat meritat, 1-2.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura