Două calificate şi o eliminată

25 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Echipele Minerul Lupeni şi FC Hunedoara s-au calificat în etapa a V-a a Cupei României, după ce au trecut, ieri, de Minerul Mătăsari şi Arieşul Turda, iar CFR Simeria a fost eliminată, după prelungiri, de Unirea Alba Iulia.

O calificare muncită, alta cu noroc
Minerul Lupeni (Liga a II-a) a avut o misiune dificilă în derby-ul cu ortacii de la Minerul Mătăsari (Liga a III-a), disputat pe terenul echipei din eşalonul trei. Trupa hunedoreană, pregătită de Ionel Augustin, a întâmpinat o rezistenţă dârză din partea adversarilor şi a reuşit golul victoriei abia cu cinci minute înainte de final, prin ex-corvinistul Robert Cristian. În schimb, FC Hunedoara a avut noroc cu carul şi a obţinut, pe Stadionul „Michael Klein”, un succes la scor de handbal (8-0), întrucât Arieşul Turda (Liga a II-a) s-a prezentat la meci cu juniori A. Adversara hunedorenilor nu a putut încă să îi legitimeze pentru noul an competiţional pe fotbaliştii de la prima echipă, din cauza problemelor financiare. În aceste condiţii, alb-albaştrii au făcut spectacol şi au punctat prin Zelencz (12, 15 şi 33), Şandor (39), Corobea (75 şi 89), Barbulovici (82) şi Doroi (90).

Învinşi în prelungiri
CFR Simeria (Liga a III-a) a părăsit competiţia cu capul sus, fiind învinsă, la limită, scor 1-2, după prelungiri, de fosta echipă de Liga I, Unirea Alba Iulia. Prima repriză a fost plictisitoare, fotbalul fiind sufocat de căldură şi de carenţele celor două formaţii, astfel că, la pauză tabela indica un scor alb, 0-0. Alb-negrii, pregătiţi de fostul stelist Marius Baciu, şi-au luat în serios rolul de favoriţi în repriza secundă, iar nou-intratul Mureşan (min. 73) a deschis scorul cu un lob elegant de la marginea careului mare peste portarul Dragotă, 0-1. Feroviarii au reacţionat cu ambiţie şi au reuşit să ducă meciul în prelungiri prin Pepenar (min. 80) care a expediat în vinclu o lovitură liberă de la 19-20 de metri. Imediat după startul prelungirilor, acelaşi Mureşan (93) a speculat indecizia fundaşilor simerieni şi a marcat cu un şut plasat de la 8-10 metri. Pe final, echipa antrenată de Gheorghe Cornea nu a mai avut resurse fizice pentru a forţa egalarea, iar Unirea a câştigat meritat, 1-2.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lovit pe trecerea de pietoni

O şoferiţă neexperimentată, care avea permis de conducere de numai două luni, a rănit un copil pe o trecere de...

Parcări cu plată sau fără plată

Am citit articolul din „Mesagerul hunedorean” referitor la gratuitatea parcărilor din municipiul Deva. Realitatea este că am argumente şi pro,...

Toteştiul se dezvoltă cu bani europeni

Orice bun gospodar ştie că, „precum e casa, aşa e şi stăpânul”. Expresia aceasta pare să o aplice şi primarul...

Închide