Dosarul lui Daniel Dan, amintit în discuţiile atribuite lui Kovesi cu subalternii

19 iunie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Înregistrările unor discuţii atribuite şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi (foto stânga) în care îşi instruieşte subalternii, au apărut zilele acestea în spaţiul public. Discuţii în care Kovesi le cere procurorilor anticorupţie să scoată în continuare dosare în care sunt anchetaţi oameni importanţi din conducerea statului. Asta în contextul în care, şefa DNA constată o scădere a numărului de cauze instrumentate de subalternii săi după atacurile la care a fost expusă în ultima perioadă.
Totodată, în înregistrările menţionate, Laura Codruţa Kovesi îi convinge pe procurorii anticorupţie că nu sunt probleme majore cu dosarele de abuz în serviciu, minimizând Decizia nr. Nr. 405/2016 a Curţii Constituţionale a României (CCR) prin care acea infracţiune a fost parţial dezincriminată. Tot aici şefa DNA arată că „este o singură problemă la Curtea de Apel Alba”, făcând referire la hotărârea instanţei prin care Daniel Dan, fostul secretar al judeţului, a fost absolvit de pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărâre pe care procurorii DNA au atacat-o cu contestaţie în anulare.
„Cu dosarele sub fund”
„Alţii stau cu dosarele sub fund… şi nu facem nimic. O să am şi cu Secţia 1… dosarul… uite ultima e Udrea, condamnată şase ani pentru abuz. Este o singură problemă acum la Curtea de Apel Alba, unde doamna judecător motivaţiile incriminează abuzul în serviciu şi-acolo a făcut contestaţie în anulare şi acolo avem practică constantă a Înaltei Curţi: tot timpul va avea faţa de ei. O mai facem o dată fiindcă suntem atât de hotărât şi mergem în faţă nu e nici o problemă. Dacă e problemă cu decizia Curţii hai să dăm clasare că din cauza deciziei Curţii închidem dosarul. Dar dacă ştim că e de clasare şi nu e bazat pe legislaţia în vigoare, închideţi dosarul, că n-am nicio problemă. Eu ştiu că ne-a dat peste cap decizia Curţii, să vedeţi asta, excepţia invocată de Bombonica ce ne va da peste cap”, se arată într-un transcript al înregitrărilor de pe dcnews.ro.
Au pierdut definitiv
Reamintim că fostul secretar al judeţului a depus contestaţie la executarea pedepsei primite în mai 2016 pentru abuz în serviciu. Acesta a fost condamnat în dosarul fraudării examenului de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, instrumentat de DNA. Daniel Dan (foto dreapta) şi-a întemeiat contestaţia pe Decizia Nr. 405/2016 a CCR, conform căreia, fapta de abuz în serviciu a fost dezincriminată parţial. Contestaţia i-a fost admisă de către Curtea de Apel Alba Iulia (CAA), instanţă care a stabilit că dispoziţiile CCR sunt aplicabile în cazul lui Daniel Dan, constatând că fapta pentru care a fost condamnat a fost dezincriminată. Prin urmare fostul secretar al judeţului a fost absolvit de pedeapsă. La aflarea acestei decizii şefa DNA a reacţionat spunând că a studiat practica judiciară privind contestaţiile la executare, decizia în cazul lui Daniel Dan fiind una izolată şi a anunţat că procurorii urmează să o atace cu contestaţie în anulare. Ceea ce au şi făcut, dar au pierdut definitiv.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. P.B. spune:

    Nici nu visati cine a aflat de achitare din Mesagerul HD si a trimis articolul de ziar si hotararea Curtii AB la Lumea Justitiei !

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Încă două luni pentru a dovedi plata prejudiciului

Tribunalul Bucureşti i-a mai acordat două luni lui Ionuţ Rudeanu (foto) pentru a demonstra că a achitat prejudiciul din dosarul...

Şef nou la Poliţia municipiului Deva

Garda veche din Poliţia hunedoreană se schimbă pe zi ce trece. În urmă cu câteva luni, mai mulţi poliţişti din...

Şi-a donat organele pentru a salva alte vieţi

Trei echipe de medici de elită de la centrele de transplant din Bucureşti şi Cluj-Napoca au sosit în noaptea de...

Închide