Dosarul fostului şef de post de la Orăştioara de Sus a fost clasat

31 august 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Procurorii au clasat dosarul de urmărire penală împotriva fostului şef de post din Orăştioara de Sus, poliţistul Florin Marc.
Este vorba de cauza în care oamenii legii au organizat percheziţii la domiciliile poliţistului în mai 2017, acesta fiind acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar au mai fost puşi sub urmărire penală alţi patru bărbaţi din judeţ, cunoscuţi ca fiind căutători de comori antice, sub învinuirea de dare de mită.
Contactat telefonic, Florin Marc a confirmat faptul că a fost scos de sub urmărire penală, susţinând că i-a fost transmisă soluţia Parchetului în acest sens. Ar fi pentru a doua oară când autorităţile statului vin cu acuzaţii la adresa poliţistului, care, mai apoi, se dovedesc a fi neîntemeiate. În urmă cu doi ani, averea lui Florin Marc a fost luată la puricat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care au comunicat că au descoperit o sumă de aproximativ 55.000 de euro nejustificată în conturile poliţistului. Verdictul ANI a fost răsturnat de Comisia de Cercetare a Averilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, căruia poliţistul i s-a adresat pentru a face lumină în acest caz. Printr-o ordonanţă, Comisia sesizată a spulberat verdictul de „avere nejustificată” dat de ANI şi a dispus clasarea cauzei, concluzia inspectorilor ANI fiind greşită, din cauză că nu au ştiut să interpreteze nişte extrase de cont bancar. (N. Bumbac)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Un politist spune:

    Acum d-nul Marc trebuie sa le faca plingere si sa ceara despagubiri pt abuzurile la care a fost supus. E dreptul lui. De aceea e nevoie si de legea raspunderii magistratilor. Nu ar mai fi atitea abuzuri si greseli.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Incendiu pe cinci hectare de pădure la Blăjeni

Ieri, în zona satului Groşuri, comuna Blăjeni, s-a produs un incendiu de litieră de pădure care se manifesta pe o...

Toamna aduce târgul de păsări mici şi animale de companie de la Orăştie

De curând, în şedinţa ordinară de Consiliu Local, la Orăştie a fost adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre...

SCRISOARE DESCHISĂ

Redacţia Hunedoara Liberă mi-a adresat, ieri, o scrisoare deschisă la care consider că este elegant să răspund. Nu sunt adeptul...

Închide