Dosarul cu marca înregistrată ”Părintele Arsenie Boca” revine în instanţă

Natalia Bumbac

Curtea de Apel Bucureşti va judeca în data de 18 septembrie apelul din dosarul în care Episcopia Devei şi Hunedoarei a cerut conservarea dreptului de folosire a simbolului ”Părintele Arsenie Boca”. În prima instanţă, la Tribunalul Bucureşti, cererea Episcopiei a fost respinsă.

Reamintim că Episcopia Devei şi Hunedoarei a deschis două procese împotriva a două persoane şi a unei firme – Şandor (Alexandru) Andor, Diana Talpoş şi Pulse Escape SRL. Aceştia din urmă susţin că deţin drepturile asupra mărcii înregistrate ”Părintele Arsenie Boca” şi au cerut reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe, cât şi comercianţilor, să nu mai uzeze de aşa-zisa marcă. Unul dintre procese are ca obiect recunoaşterea dreptului de proprietate intelectuală al Episcopiei Devei şi Hunedoarei asupra mărcii. Cel de-al doilea, care a ajuns în apel, constă în recunoaşterea acestui drept prin emiterea unei ordonanţe preşedinţiale de către instanţă, la cererea Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Episcopia Devei şi Hunedoarei a ajuns să ceară conservarea drepturilor de folosinţă asupra imaginii Părintelui Arsenie Boca, după ce Andor Şandor, reprezentant al companiei englezeşti Additional Worldwide Care Services, anunţa că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate asupra mărcii. Bărbatul a prezentat documentele de înregistrare a mărcii ”Părintele Arsenie Boca” la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le-a cerut celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea firmei sale. Arădeanul Daniel Gheorghe, prin firma Pulse Escape SRL, este deţinătorul licenţei asupra brand-ului „Părintele Arsenie Boca” în România. Cu câteva luni în urmă, tânărul a provocat mai multe scandaluri la poarta Mănăstirii Prislop, acolo unde este înhumat Arsenie Boca. Daniel Gheorghe a chemat poliţiştii cerându-le să ridice obiectele de cult puse în vânzare de comercianţi, dar şi de mănăstire, reclamaţiile arădeanului fiind obiectul unor dosare penale deschise de poliţişti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.