Dosarul Berbeceanu & Mureşan, amânat pentru ianuarie 2019

3 decembrie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să amâne pentru luna ianuarie 25 de dosare aflate pe rolul completurilor de cinci judecători, printre care şi cel aflat în faza de apel al fostului şef al BCCO Alba Iulia.

Decizia a fost luată având în vedere soluţia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus suspendarea tragerii la sorţi a noilor completuri. Săptămâna trecută, Instanţa supremă a anunţat că există un blocaj în funcţionarea completurilor de cinci judecători, care nu-şi pot desfăşura activitatea. Cei mai mulţi magistraţi de la ÎCCJ s-au exprimat atunci în sensul ca la şedinţele de judecată planificate la completurile de cinci judecători în decembrie a.c., să acorde noi termene de judecată pentru ianuarie 2019. Astfel, la Completul nr.1 de cinci judecători, la care se află şi dosarul liderului PSD, Liviu Dragnea, este şi dosarul de apel al comisarului-şef Traian Berbeceanu (foto). Cum dosarul înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ajuns la un nou complet de cinci judecători, în mod normal acest lucru ar duce la reluarea procesului. Schimbarea completului vine ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale a României, care a hotărât că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În dosar sunt judecaţi Traian Berbeceanu şi acuzatorii săi, Ioan Mureşan, fost procuror şef al DIICOT Alba, fostul procuror Nicolae Cean şi poliţistul Alin Muntean. Pe fond, fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost achitat de toate acuzaţiile, iar completul de judecată i-a găsit vinovaţi pe cei care i-au instrumentat dosarul. Fostul procuror şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi fals intelectual. Complicii lui Mureşan, poliţistul Alin Muntean şi fostul procuror Nicolaie Cean, au fost condamnaţi la patru, respectiv doi ani de puşcărie. În acelaşi dosar au mai fost judecaţi şi au primit sentinţe de achitare Anca Rusu, Ion Vasile Urs şi Mihai Adrian Mihalache, oameni de afaceri din judeţ. Doar Gheorghe Rusu a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi a fost condamnat la trei ani de închisoare. Cum sentinţa ÎCCJ nu era definitivă, a fost atacată cu apel.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Horia spune:

  Ce fata de tigan are militianu asta. Huoooo

 2. Gioni spune:

  Da mai Horea,dar nu e mai urat ca tine,care ai fata plina de cosuri,70% chelie si esti si balbait!Da,te-ai blocat,credeai ca nu se stie cine esti?

 3. Horia spune:

  N-ai nimerit-o bai Gioni. Nu am cosuri pe fata, nici chelie si nici nu sunt bilbiit. Ma numesc Horia Dines. Cauta-ma pe facebook. Nu e numai parerea mea ca omul are fata de tigan. Caracterul e la fel. Asta e parerea mea. Si a multora.

 4. caramia spune:

  mai horia dines,te-am cautat pe facebook si nu existi.Adica,departe acolo intr-un colt se vede ca o flegma mica sau o rama sau ceva nesemnificativ,de valoare nula.Si ceilalti multi despre care spui tu,la fel.Imi cam imaginez cine sunteti.Hai noroc si la mai mititica ca mai devreme sau mai tarziu trebuie sa va vina randul…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa Fudoshin la karate

Municipiul Oradea a găzduit cea de a IX-a ediţie a tradiţionalului turneu de karate dotat cu Cupa Fudoshin, competiţie la...

Lupte libere: Cupa Cetăţii, o competiţie reuşită

Circa 130 de sportivi, reprezentând 15 cluburi din ţară şi din Republica Moldova, au participat la finalul săptămânii trecute la...

Gala FIGHT ZONE IV la Deva. Deveanul Ovidiu Pera a pus mănuşile în cui

ACS Pera Box Deva a organizat duminică seara la Sala Sporturilor din Deva, o nouă gală Fight Zone, cea cu...

Închide